torsdag, mars 17, 2011

Gårdagens IKEA-tips – Smart Förvaring

...eller förvaringssmart. Båda passar egentligen som rubrik. Min vän Sandra är väldigt förvaringssmart, rentav något av en expert på smart förvaring. Det passar extra bra med detta tips ikväll då det ju var henne jag tillbringade gårdagskvällen med och då hörde mig för om jag fick dela med mig av hennes senaste förvaringslösning. Eftersom hon är så generös också blev svaret såklart ja :)

I det nya huset de bor i finns nu nämligen lite här och var dessa avfallskorgar (!). I klädkammaren hänger de i tre rader om tre i varje om jag inte minns fel. Uppsatta med precision blir det ju snyggt bara i sig med en sådan vägg. I dessa förvarar de lite av varje. Lösningen är ju så smart då den är dold men ändå avslöjar lite. Inget lock att lyfta på för att se vad som finns däri vilket ibland kan göra sig väldigt bra bland ivriga barnhänder i deras rum. Detta är också de andra ställena jag såg dem på sist jag var där. Använda till vitt skilda saker och satta på olika höjd på väggarna i barnens rum. Ibland synligt, ibland dolt. En korg användes för att kasta boll i!

Möjligheterna är många… Ska jag vara helt ärlig så hade jag nog inte hakat på idén om jag inte sett det. När hon berättade om dem så lät det ju helsmart men säger man ordet avfallshink så tänker man lätt också avfallshink. Efter att ha sett dem på plats och i funktion såg jag dem sist jag var på Ikea istället som förvaringslösning. Tänk, vad man kan omvändas va´!

Så nu har jag förvarnat om att vi kommer att härmas och jag tror mig veta att hon tar det som en ren komplimang :) Dock härmas vi lite lagom då våra kommer vara dolda. Två bakom dörren i barnens sovrum med gosedjur i. Då är de små liven lättåtkomliga men ändå inte överallt. De andra två bakom dörren till deras lekrum med de utklädningskläder som inte kan sitta på krokarna och som nu ligger i en slapp, helt värdelös korgliknande sak på golvet därbakom.

Blir det snyggt även här kommer bild när de är uppe. Annars får vi vara glada för den smarta – och dolda – förvaringslösning vi fått!

RATIONELL VARIERA heter den i alla fall, finns på Köksavdelningen i vitt eller rött och kostar endast 29 kronor.

Bild: Ikea

1 kommentar:

SandraS sa...

De är verkligen jättebra =)

Love you Anna!

Skicka en kommentar