onsdag, mars 16, 2011

Samtal med ett busfrö

I kväll har jag haft en helt underbar och mycket välbehövlig prat-shopping-kväll med finaste S. Ni vet hon som bytte sida på Vättern för en tid sedan :) Tur att stan ligger precis halvvägs så att man ibland kan ses där. Ikväll då dessutom barnfria och oj, så mysigt och lyxigt det var att bara ha sig själv att hålla reda på!

Skulle lite snabbt hoppa in i duschen innan Erik kom hem och jag åkte. Som vanligt hade jag sällskap av lilleman vars absoluta favorit just nu (sedan en lååång tid tillbaka) är att stå på pallen vid handfatet och leka med vatten. Så även i dag. Han plaskade och pladdrade och hade så kul. Ända tills jag plötsligt hörde ynkliga "Ojojojojoj. Ojojojojojojoj". Jag torkade snabbt bort imman från duschväggen och ser en Alvin som bedrövat tittar på sin stora tvätthög (!) i handfatet och pekar med hela handen.

För där ligger under rinnande vatten inte mindre än min bh, mitt linne och mina nytvättade jeansleggings...

- Nej, Alvin. Sådär får du inte göra. Ta bort mammas kläder därifrån.
- Ojojojojoj...
- Ja, ojojojojoj säger mamma också. Jag vill inte att mina kläder ska bli blöta (vilket visserligen redan var skett). Ta bort dem nu.
- Va? (Va? säger jag med. Det var ett nytt ord från lilla bus)
- Ta bort mammas kläder NU Alvin.
- Va?
- Ta bort mammas kläder från handfatet!
- Va?
- ALVIN!
- Va? (tur han bara är 18 månader, annars hade det nästan varit lite drygt sagt!)
- Nu är ju mammas kläder blöta gubben...
- Bajs!

Här gav jag upp. Ungefär samtidigt som jag var färdigduschad. Alvin fortsatte oja sig när jag kom ut. Han förstod helt klart att det blivit lite tokigt för det bjöds på många pussar och kramar och "Maaaammmmma, Mmmmm..." och så puss igen.

Lite busig men mycket oemotståndlig är dagens omdöme om denna lilla krabat :)

4 kommentarer:

annae sa...

Haha...kvällens skratt!! tack för den!
Pussa Alvin på nosen från mig!

Kram Anna <3

Anonym sa...

Hoppas han inte tappar intresset för tvätten när han blir äldre:-)! När Alexander var i samma ålder tryckte han in sina gummistövlar i tvättmaskinen på dagis utan att fröken märkte något. När de sedan behövde dem snurrade de runt därinne...

Sov gott! /Annika

Emelie sa...

Hhahahahah! Känner igen det där!!

Ojojojoj är även här hemma ganska vanligt. Julia häller ut mjölk på golvet och kollar förvånat på mig och säger...Ojojojoj....som om det inte alls var meningen...!!!

Busungar!!!

Kramar och roligt att du uppdaterar ofta! Nytt inlägg varje gång man kikar in!

Kramar!!

SandraS sa...

Hahaha, det blev lika roligt nu när jag läste det som när du berättade =) Alvin - du får komma hit och läsa bajsboken =)

Tack för myskvälldelux!

Skicka en kommentar