onsdag, januari 19, 2011

Mikrofonblå :)

”Ja, jag limmar på från andelandivå
Jag siktar mot toppen så långt jag kan nå
O jaa kommer in lullal på
I Stockholmställen, det är titten jag vill åt
Jag är miklofonblå, jag är miklofonblå”

Här har ni ännu en version av Petters dänga som genom September fick nytt liv i ”Så mycket bättre”. Detta härliga program som vi fastnade i varje lördagkväll. Jag lyssnar titt som tätt på albumet på Spotify och där finns många bra nygamlingar att nynna med i. Fantastiskt kul programidé!

Denna tolkning är Filips. Filip som, inte helt otippat, har fastnat för låten här ovan. Musik med taktfast dunk verkar vara hans grej...! Han älskar att sjunga, vår storebror, och han har lyckats fånga texten ganska bra för sin ålder :)

Undergroundnivå (andelandivå), är ju inget känt ord för en 5-åring, liksom Stockholmsterräng (Stockholmställen). Att han sen tar i för full hals, gör sin mamma smått nervös och vrålar MikrofonBLÅ är ju...helt underbart. I bland är det bra att de små liven hör fel och just i detta fall kände jag mig faktiskt inte alls manad att rätta honom :)

Döm då om min förvåning när lilla Vilma, 3 år, häromdagen tar i från tårna och sjunger - rätt.Gulp. Jag låtsas som att det regnar och överväger starkt att vråla med Filip i hans MikrofonBLÅ...

Här är annars originalet! September – Mikrofon* :)

4 kommentarer:

SandraS sa...

Hej! Har läst ikapp lite på bloggen, oj vad många härliga och fina och roliga inlägg och bilder. Fastnade totalt =) Skulle vilja lämna ett spår på varje, men pack-plikten kallar just denna gång så jag lämnar ett här med`en varm och glad hälsning till alla inlägg. STOR KRAM

Lina sa...

Hej Anna! Dina barn är ju fantastiska. Vänta bara tills de börjar spela in egna radioprogram... ;) Äpplet faller inte långt från trädet :)
Många kramar från Lina H

Anna sa...

Sandra - Gulle dig :) Hoppas du fick en bra packdag - utan mig och Alvin :( SÅ himla synd...

Lina - Haahaha, skrattar så jag nästan dör :) Ja, du och Bettan kan väl komma hit någon dag så delar vi med oss av våra bästa tips ;) Jag minns det verkligen som i går... "Äpplet faller inte långt från trädet" -Gud, vad du är rolig min vän! Vill/hinner du ses någon dag framöver?

KRAM!

Anonym sa...

Sköna barn!
Kram viktoria