onsdag, mars 07, 2012

Kreativa dagar

Familjens matvägrande lillebror ville i går morse inte ens titta åt maten och en stund senare förstod jag varför… Det var visst en bacill här ändå och den spökade sedan ordentligt i hans lilla mage. Tack och lov inte i form av kräk utan ja, ni kan säkert lista ut hur. Detta tar jag dock mycket hellre även om jag vid två tillfällen fick blixtkalla på två duktiga storasyskon som i blöjbytarkalabaliken assisterade så snällt med handdukar och papperskorgar. Hörde sen Filip flåsande säga till Vilma att han hade hjälpt mig fastän han inte kunde andas :)

Det var en blek och orkeslös liten kille som sen mest satt stilla under en filt i soffan hela förmiddagen samtidigt som Filip och Vilma byggde världens mysigaste – och största - koja som tydligen aldrig ska tas ner…


Medan jag vispade kardemummakaka till fikat byggdes sedan det här ”sommarbygget” som Filip och Vilma kallade det. Man kan ana en längtan efter studsmatta, pooler och solstolar då detta var vad som skapades! Det ni ser till vänster på bilden är Vilmas försök att göra precis som storebror. Studsmatta, pool och lite gubbar. Gullhönan. Kan förresten inte nog rekommendera
Plus Plus som det byggs med nästan varje dag härhemma. Även Alvin älskar att pilla med de små bitarna och Erik och jag fastnar gärna i det också. Den födelsedagspresenten satt fint farmor och farfar :)

Sedan har här ritats och pysslats mest hela dagarna långa (med avbrott för en och annan film) och det är ju så roligt och mysigt. Dock skulle vi lätt kunna drunkna i färdiga – och halvfärdiga – pysselalster så det gäller att lära sig sållandets konst… Så svårt tycker jag när man ser hur mycket tid och tankar de lägger ner på vissa saker men allt kan ju absolut inte sparas. Då får vi snart inte plats själva.

Ännu en hemmadag för Erik med Vilma och Alvin i morgon. Vi hoppas då på god matlust igen hos samtliga... Tack och lov hade vi en räddare i nöden i form av bilpasta hemma i dag så till och med lilla bus petade i sig några Blixtenbilar!

2 kommentarer:

SandraS sa...

Åh vad härligt! Jag älskar pyssel, önskade mina gjord det med ;) Krya på dig nu Alvin och hoppas det stannar där. Puss och kram!

Anonym sa...

Hoppas ni har blivit friska igen allihop, och får vara det ett bra tag. Trevlig helg!
Kram vktoria