fredag, augusti 17, 2007

En vagn för två

Smakar på ordet…syskonvagn. Hmm, det är trots en rejäl kula på magen fortfarande svårt att förstå vad som är på gång. Läste för en stund sedan om att vara i vecka 25 och det stod då att ”Den stora dagen börjar närma sig och nu inleds den sista tredjedelen av din graviditet.” Den sista tredjedelen? Men vart tog de två första vägen då? Samtidigt som jag satt här och läste började liten därinne att sprattla och busa mer än någonsin och det kändes som rena cirkusen i magen med den ena voltliknande rörelsen efter den andra. Så otroligt mysigt och så tydligt blev det då att liten faktiskt börjar bli större.

Vi har tänkt fram och tillbaka på det här med vagn. Filip har ju precis hunnit fylla två när lill*n är beräknad att titta ut. Först tänkte vi ståbräda, och det kommer det nog bli framöver men inte direkt. Känner flera par som fått andra barnet vid samma tid som vi och där storasyskonet vare sig orkat eller haft tålamod att stå på ståbrädan särskilt länge.

Så vi har bestämt oss för att skaffa en syskonvagn.
Babyproffsens egna märke Babytravel har fått väldigt goda omdömen och är dessutom otroligt lättkörd. Åtminstone utan barn i och på butiksgolvet ;) Den är relativt liten och tar faktiskt inte mycket större plats än Brio Novan som Filip haft, vilket är ett plus när det är dags att lasta bilen. Dessutom tycker jag att den är riktigt snygg! Ännu ett plus är priset. Den kostar inte SÅ mycket jämfört med de andra märkenas syskonvagnar och denna har då dessutom den fördelen att man kan ha Filip vänd framåt medan lillbebisen i sin lift är vänd mot den som kör.

Vi har nu Blocket under hård bevakning. Många sådana här vagnar kommer ut men de försvinner också snabbt. Oftast är de inte använda mer än ett år och är då förhoppningsvis i gott skick. Enda kruxet är bara att sedan vi bestämde oss så har det inte kommit ut en enda i närheten av oss. Så nu skulle det inte förvåna mig om vi står här i början av oktober – utan vagn och med två månader kvar tills vi blir fyra. Leveranstid på en ny ska inte vara mer än två månader och blir det då så att vi köper en ny kan ju vem som helst räkna ut att det inom kort kommer komma ut en vagn i kanonskick – i Jönköping – till superpris. Då får vi trösta oss med att andrahandsvärdet är så bra på just dessa och att vår troligtvis inte heller kommer användas jättelänge. Tänk, den kanske inte kommer användas alls? Filip kanske hamnar i värsta 2-årstrotsen och vägrar sitta i den… Fast det tror jag inte. Så vi får helt enkelt chansa. Jag kommer garanterat meddela när - och hur - vi blivit med vagn .

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kommer inte ha en syskonvagn, men Emilia blir ju 3 nästa år o går bara redan nu... anv aldrig vagn till henne längre nästan.
Men jag funderar ändå på en syskonvagn för alla promenader man kommer gå....?! *djungel*

Anna sa...

Ja, visst är det en djungel?! Fast det är klart - i ert fall är det lite skillnad, det skiljer ju ändå ett halvår på Emilia o Filip. Samtidigt är det som du säger nog verkligen en bra-att-ha-grej vid promenader. Såvida storasyskonet vill sitta i =)

Åsa sa...

Den vagnen är kanon. Vi har enkelmodellen och den är världens smidigaste!

Anna sa...

åsa - du menar att den ÄR det alltså? Alltid skönt att höra positiva saker av någon mer än försäljaren i affären...!

Åsa sa...

Jag menar absolut att den är kanon. Lättkörd och smidig, liten i bilen etc.