tisdag, februari 26, 2008

Tema Barnböcker – En liten skär…

…och många små brokiga, är den långa titeln på boken som efter bara en läsning föll rakt in i Filips hjärta - han fullkomligt älskar den. Tack vare tips från fina mamma Sandra blev den här en av böckerna i välkomstpaketet då vi nyligen gick med i Barnens Bokklubb. Och tro mig, det finns för tillfället ingen som kan konkurrera med denna underbart söta, roliga och nytänkande bok.

Siffror blandas med färglära och dråpliga rim med skojiga bilder. Den går att läsa på massa olika sätt; ena gången med fokus på siffrorna, andra med siktet inställt på färgerna och nästa där lilleman fyller i rimmet. För vem faller inte för rim som ”4 brunetter bakar baguetter”, och ”6 små rosa äter capricciosa”? Vi föll pladask och fnissar gott när Filip med tindrande ögon skriker ÄTER CAPRICCIOSA så snart man närmar sig den rosa sidan med de glupska små figurerna :)

Det är Carin och Stina Wirsén (mor och dotter) som står bakom denna bok. Om Stina och hennes syster såg jag i dag sammanträffande nog ett reportage i senaste numret av Family Living. Där står bland annat att de nu satsat på tyger, lampskärmar, t-shirts m.m. med de små brokiga på...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina illustrationer det var i de uppslagen.

Anonym sa...

ja, visst är de toppen! och ni måste skaffa de där byggklossarna då också med dessa motiv om filip blev så förtjust. jonah leker mycket med dem! det ska också finnas en abc-bok med dessa små brokiga - den ska vi införskaffa!

Anonym sa...

Älskar verkligen boken du skriver om. Köpte "Var är en liten skär och många små brokiga" åt svägerskans barn i julklapp och den är nästan (om möjligt) ännu bättre! Bara som ett litet tips...

Anna sa...

frida - Ja, visst är de? Så söta att man bara vill se mer!

sandra - Tack för tipset igen! Den är ju så mysig och ja, byggklossarna skulle säkert göra succé de med!

linn - Den hade jag inte hört talas om - tack! Ska genast se mig om. Det är ju så roligt när man hittar flera varianter på skojiga bokfigurer!