torsdag, november 20, 2008

Vad ska vi göra?

Vi börjar bli lite uppgivna. Vilma äter knappt längre och inte heller dricker hon. Som ni vet har hon aldrig varit särskilt förtjust i mat. Sen kom en period nyligen då hon slukade det mesta utom fisk och för stora bitar av saker men senaste veckan har hon åter bara ätit ett par skedar innan hon bestämt motar bort skeden samtidigt som hon kniper ihop läpparna och vänder bort huvudet. Vi har gett henne gröt i stället några gånger då det är en stor favorit men sedan i går lunch, när hon fick gröt sedan hon vägrat maten och då bara åt drygt hälften av den portionen med, så har hon inte velat äta gröt heller. Och inte fil och inte ens yoghurt med vaniljsmak... Lite macka petar hon i sig. Fruktpuré går också bra, men det kan hon ju inte leva på.

Vattenflaskan slänger hon bara iväg men om det finns fruktdryck i (den osötade från 4 månader), då håller hon flaskan i ett järngrepp och släpper den endast om hon råkar tappa den. Detta gav vi på uppmaning av BVC för första gången i somras då hon hade sin första vägra-dricka-vatten-period och sådana godheter satte sig tydligen på minnet :)

Välling är hon inte heller så förtjust i...

Vi har ju varit helt förskonade från detta tidigare då Filip nästan alltid ätit vad man gett honom. Det är först nu det senaste halvåret som han också har börjat peta men det har jag förstått kan höra åldern till. Och han är ju ändå så stor nu att han har lite reserver att ta av om hans skulle bli sjuk. Men det har ju inte Vilma.

I eftermiddag ska vi på 1-årskontroll. Ska prata med dem då och höra vad de tycker.

Jag vet att problemet är vanligt och kanske är det någon av er som har råkat ut för detsamma eller i alla fall har förslag på vad man kan testa att ge/göra? Vi tar tacksamt emot alla förslag...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch så jobbigt!

Har tyvärr inga tips alls då Simon aldrig krånglat på det sättet. Nog för att ätandet har gått upp och ner men han har alltid druckit. Dessutom har vi alltid kunnat truga i honom välling utan problem.

Hoppas ni får några bra tips på BVC.

kram

Anonym sa...

Jag skulle just säga som ovanstående talare: Usch vad jobbigt!

Jag har inga förslag tyvärr men hoppas ni fick lite råd på BVC. Förstår att man oroar sig. Hoppas det är en fas som snabbt går över.

Kram

Anonym sa...

Hej!
Vad jobbigt... som sagt. Hoppas BVC hade nåt bra och lugnande att komma med. Läste om något barn en gång som bara ville äta glass. Ok sa doktorn. Låt henne äta glass, men bara vanilj. Efter några dagar tröttnade hon... Man kan ju hoppas att hon känner behovet av annat snart. Amning, funkar det? hoppas hoppas att Vilma kommer på andra tankar.
Kram Viktoria

Pernilla sa...

Hej Du har säkert redan testat detta, men en kompis barn åt bara när han fick allt serverat var för sig i småbitar som han kunde plocka själv. T.ex lite makaroner i ett hörn, ärtor i ett hörn, och små bitar kycklig i ett och så fick han pilla i sig själv under tiden som övriga familjen åt. Hoppas att det är snabbt övergående. Ha en bra helg. Kram Pernilla