måndag, mars 23, 2009

Vad vi pysslar med när vi är sjuka…

Då har vi mys. Och så äter vi en massa gott. Åtminstone blir man piggare i sinnet då, inte sant?! I går åkte mysklädda familjen iväg på en liten söndagsåktur på eftermiddagen i två syften. Det ena att barnen skulle sova en liten stund. Det andra att Erik och jag åter spanade husfärger (och nu nog bestämt oss helt för den färg jag beskrev förra veckan – skönt!). Filips och Vilmas nya hobby när de väntar på mig och Erik är förresten att stå i tvättstugan och spela trummor på pannan som för övrigt är nästa sak att byta ut här i huset. Åhh, så trist den sortens utgifter är… Vi vill ju hellre ha en ny soffa ju – och ett nytt kök :)

Väl hemma vankades marängsviss med hemkokad chokladsås och hallon. Filip tyckte chockerande nog att hallonen var godast av allt! Ibland blir man förvånad… I dag var båda feberfria men Filip fick ändå vara hemma och mysa med oss så han förhoppningsvis är helt återställd på onsdag som är nästa dagisdag.

Förutom ett par syskonsammandrabbningar, då lillasyster gång på gång envisats med att riva storebrors ögonsten – traktorgaraget i lego, så har dagen varit mysig och lugn med en Filip som nuförtiden så gott som alltid är på så gott humör. Ibland slås man av hur stor han faktiskt börjar bli… Vilmastackaren däremot har fortfarande lite krafter kvar att återhämta och tål för tillfället inte alltför många motgångar (som exempelvis att jag råkar lämna rummet utan att först underrätta henne ;) )

I morgon åker Erik till Stockholm för resten av jobbveckan *snyft*, så i dag fick vi hem honom tidigt – alldeles lagom till chokladbollsfikat Filip och jag fixat medan Vilma sov. Så nu är vi ännu mer fullproppade med godsaker och faktum är att det bara är Erik som fortfarande är krasslig så kanske funkar det goda fikandet som medicin ändå?

Ett egentligen helt onödigt och ganska innehållslöst inlägg om en helt vanlig dag med två småsjuka barn härhemma. En helt vanlig dag då man faktiskt inte har så mycket annat att skriva om än hur just dagen varit :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

En underbart mysig rapport! Och vilket fint kort på syskonen... mys. Kram

Anonym sa...

Det gör mig ont att ni är dåliga igen men varm i hjärtat för att ni gör det bästa av det.

Hoppas ni har det bra hemma trots att pappan/mannen är bortrest.

Kram

Anna sa...

Åh va gott med chokladbollar & marängsviss!!! :)
Tänk att hela 20 veckor redan gått av din graviditet, nu kommer resten gå kanonfort :)
Kram Anna