torsdag, december 16, 2010

Långhelg med bak, pyssel och glögg...

NU är det jul igen i vårt hus och inte kalasinriktat som förra helgen. Erik jobbar till fem varje dag nästa vecka och kan inte åka hem tidigare vilket innebär korta kvällar för fix och ingen ledig dag dagen före julafton vilket ju annars brukar vara skönt. Hur van man än är som mamma så är det inte jätteeffektivt att tokfixa när man är själv hemma med tre barn om dagarna... Särskilt inte vad gäller städning... Alvin är nu i den åldern att han alltid tar med några saker när han traskar iväg. Iakktar man honom sedan en stund så ser man hur en sak plötsligt kan komma farande över hans ena axel ganska tätt följd av en annan flygandes över den andra och det är då man inser både vad och vem som är anledningen till att leksaker nuförtiden byter inte bara rum utan även våning... ;)

Hursom är min kära andra hälft ledig i morgon istället! Det ska bli så mysigt med en lång helg. Planerna är förutom lite vanlig veckostädning godisbak, kakbak, pulkaåkning, köttbullsstekning, paketinslagning, storhandling och myskväll med goda vänner. På söndag ska också granen få komma in och det längtar jag nästan mest till... Det är lika stort och lika mysigt varje år. Den riktiga stämningsspridaren som med sitt varma sken skänker det där lugnet julen ändå innebär trots ett digert schema såhär dagarna innan. Det digra schemat beror till största del på en ovanligt hektisk november kom vi i dag på när Erik såg sina övertidstimmar för denna månad då vi även firade två små födelsedagsbarn och kalasade med dem i vad som till sist blev femtioelva olika tillställningar och jag dessutom drog på mig en skum muskelinflammation eller vad det nu var.

Listmänniskor som vi är finns nu i alla fall en lista över alla to-dos. Även om man tror minnet är gott så sviktar det lätt när man blir avbruten av en ivrig 5-åring som bara MÅSTE berätta något, en 3-åring som får panikbråttom till pottan eller en 1-åring som hela tiden rymmer när man ska torka munnen, näsan eller klä på :) Men åhh, vad jag älskar dessa små ljuvliga varelser som avbryter! Och då är det ju tur att man kan ta till den där listan så man inte glömmer vad det var man just gjorde....

Måste till sist knyta an till rubriken. "Får jag se din glugg älskling?", frågade jag ganska snabbt Filip efter att tanden pluppat ut häromdagen och Vilmas applåder avtagit. För ja, lillasyster ropade "Bravo Fillip!!!" och klappade frenetiskt händerna när detta stora skett! "Glögg? Vadå för glögg, var är den?", svarade husets storebror på sitt nya, lite väsande sätt. Det väsande sättet som beror just på den där glUggen och inte glöggen han nu har i sin lilla mun :)

Inga kommentarer: