söndag, maj 01, 2011

Bubblar och flyter

Jag tänkte bloggchocka såhär dan före dan för sen vet man inte när jag hinner göra det nästa gång :)

I går var det avslutning på simlekskolan som Filip gått på den här terminen. Vår vattenrädda lilla pojke som har hatat att få vatten i ögonen och som verkligen har haft - och fortfarande har - stor respekt för vatten. Och det är ju bra, det skulle vara värre om han var totalt orädd tycker jag. Respekt för något som kan vara farligt är sunt, men Filip har verkligen varit rädd och simskola på leknivå har därför passat honom perfekt.

Sakta men säkert har han övervunnit i alla fall några rädslor och han har vågat fler och fler saker även om han också varit duktig på att maska ibland när inte fröken sett... Ska man doppa huvudet under vattnet för att komma under ett hinder så går det ju att doppa ena örat och tokblunda med ena ögat istället för att doppa hela huvudet och ska man gå framåtböjd samtidigt som man bubblar i vattnet tvärsöver hela bassängen så kan man ju faktiskt bubbla lite sådär över ytan ibland så det går lite snabbare att nå sitt mål ;)

Framförallt har han i alla fall tyckt att det har varit riktigt roligt och det är kanske den allra största segern. Han har längtat varje lördagförmiddag hela våren och kommer förhoppningsvis göra det även i höst när det blir en till termin i samma grupp. För redo för nästa nivå, det är han inte riktigt än. Men däremot så stolt över allt han vågat och lärt sig!

2 kommentarer:

SandraS sa...

TILL FILIP: HEJA FILIP! VAD DUKTIG DU ÄR! KRAM FRÅN JONA OCH HELA FAMILJEN SOM HÄLSAR!

Och så till mamma Anna... stort lycka till på din stora dag imorgon! Konstigt det kommer kännas att ta sig ut ur huset så tidigt, med barnen i pyjamasar fortfarande kanske och frukosten på bordet... hoppas du får en fin dag! Hälsa Erik och barnen massor! Världens största bamsekram till dig!

Anna sa...

Gulle er och gulle dig :)

Ja, det KOMMER kännas hur märkligt som helst... Tack för alla dina tankar och hälsa du med!

KRAM