fredag, augusti 05, 2011

Kvällsdopp

Kanske var det kvällsdoppet häromkvällen som var botemedlet mot min envisa huvudvärk?! Den där ljuvligt somriga, soliga kvällen då vattnet låg nästintill spegelblankt och värmen gick ända in i själen. För inget kan få en att må bättre än glada, lyckliga barn med vattenstänkta kinder och lysande blickar. Jag älskar verkligen det här livet. Familjen. Sommaren. Ledigheten.

Och ja, det har hänt något med våra badkrukor till barn denna sommar. Filip tycker fortfarande att det kan vara lite bökigt med vatten i ögonen men annars är han så mycket modigare än innan. Simlekskolan han gick på i våras gjorde nog mycket där skulle jag tro.

Vilma, hon plaskar och springer och hoppar som en tok och varifrån hon plötsligt har fått det har vi ingen aning om men gullig är hon och roligt har hon. Hennes upp-och-ner-vända värld som också kan vara ut-och-in och bak-och-fram var denna kväll upp-och-ner vad gällde bikinins ena del, vilket gjorde att den stundtals satt som en polokrage på henne men vad gör väl det när livet leker och man är kung av sand - eller snarare prinsessa av strand ;) Värre hade det varit om det var mamman som hade snott till det med bikinidelarna!

Och Alvin. Han går bananas så fort han hör ordet vatten. "Badaaaa", skriker han och sen har han fullt upp med att hälla vatten i hinkar och anordna olika sandrätter. Tills han hör något med motor och hjul. För då stannar hela hans lilla värld upp, han sätter fingret för munnen, säger "sccchhh" så det skvätter. Sen pekar han och söker med blicken det han hör. "Biiil mamma", viskade han andäktigt denna kväll då en traktor körde förbi på vägen en bit upp :)

Tänk om man kunde få några till sådana här dagar att ladda med inför den stundande hösten, bara några...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va härligt det ser ut!! Underbara bilder!

Tusen tack för senast! Mycket roligt att se hur ni har det och få umgås med er och era fina busfrön. Roligt att du gillade muggarna!

När ni har tid för ett besök i Butiken & Lantstället i Tenhult får ni slå en pling! Då blir det kaffe och bulle hos oss efter!

Kramar i stora lass!

SandraS sa...

Underbara kvällsdopp! Jag håller med dig fullt ut! Och det är en så bra förläga-semestern-grej också! Vilka härliga bilder!