torsdag, december 01, 2011

Glugg

Filips ena lösa tand blev inte direkt mindre lös efter att den blivit träffad av en lian på gympan i går kväll... Den stod liksom ut när han kom hem men satt ändå ganska fast så att försöka dra lite lätt var inte att tänka på. I stället har tandens ägare det senaste dygnet pratat sluddrigt och knappt kunnat äta. Det är tufft med lösa tänder. Och jättelösa tänder är jättetufft ;)

Men. Ja, ni ser ju! Nu är tanden ersatt av en glugg. Och tanden, den ligger i Filips mage... Vi åkte och fikade efter skolan/dagis i dag och när jag kom till bordet med min kaffekopp hade han precis tagit ett bett i en fralla. När han så öppnade munnen igen såg jag gluggen men tanden hade redan slunkit ner...

Sötnosen. Ordet paff fick ett ansikte. Sen kom det: "Vi MÅSTE ta ett kort och skicka till tandfén, mamma! Så hon SER att den är borta." Det gjorde vi såklart. Och tandfén var extra generös och hade stoppat en tjuga under kudden i natt :)

Det var tredje tanden. Lite konstigt att han tappade de två första redan för ett år sedan och nästa först nu! Med tanke på hur ena överframtanden hänger och dinglar lär det nog dock inte dröja ett år till nästa den här gången. Tippar på en till glugg innan jul. Eller "glögg" som han själv säger.

Inga kommentarer: