söndag, januari 08, 2012

Strand och spa

Det var inte precis några ljumma vindar som smekte kinderna när vi i dag åkte på utflykt till en av de finaste stränderna här i närheten. Vi var där mycket de första somrarna vi bodde i huset men de senaste åren har det inte blivit så ofta då vattnet blir djupt ganska snabbt och inte lämpar sig jättebra för små barn. Men vacker är den. Med utsikt mot Visingsö och där bakom Gränna vilket egentligen är avigt för mig som sedan liten alltid varit van att se ön från andra sidan. Och det är faktiskt fortfarande ovant, även fast vi känner oss så hemma där vi bor.

I dag var det dock inte tal om bad i de isande vindar som blåste våra kinder röda. I stället letade vi bra grillpinnar och kurade vid elden där vi grillade korv och pinnbröd. Det var en mysig avslutning på ett jättehärligt jullov som lämnar många varma minnen att ta fram när vardagen nu knackar på.

Hemma igen stoppade vi små frusna barn i badet där de fick en riktig liten minispastund med olja, skum, lite massage och nagelklippning. Och Vilmisen har sedan tittat nöjt på sina rosa tånaglar hela kvällen :)

Och så fick Alvin avsluta julen 2011 med att med hjälp av sin lilla hammare från verktygslådan gå loss på pepparkakshuset! Fy, så dammigt ett månadsgammalt hus av kakdeg smakar men se det brydde sig inte barnen det minsta om. Och därmed var det sista spåret av denna jul ute... lagom till snön kom!

Inga kommentarer: