torsdag, februari 23, 2012

En liten prinsessa!

Vilken underbar dag det blev! Tänk att få vakna till så fantastiskt glada nyheter... Jag tror inte bara det är jag i vårt avlånga land som varit extra glad och lycklig i dag?!

Vi har pratat lite om det den senaste tiden härhemma. Att prinsen och prinsessan som gifte sig ska få en liten bebis och när vi i morse berättade att bebisen hade kommit ville Vilma absolut ha sin tyllkjol på sig på dagis. Lilla gumman. Och värsta hawaiihalsbandet fick hon dessutom på sig i sista sekunden innan vi åkte. Och diademet med en blomma. Extra allt skulle man kunna säga men så är det inte heller varje dag en liten prinsessa föds!
Och när Erik lämnade Filip i skolan fick vi andra höra den spännande nyhetssändningen från presskonferensen. När han kom tillbaka fick han en privat nyhetsuppläsare i form av Alvin som så fort han öppnade bildörren ropade "liiiten sessa, pappa!". Gulle Alvin.
Att sedan den stormiga och regniga februarinatten gick över i en strålande vårdag med drippdropp och sol från klarblå himmel var nästan magiskt. Hela världen firade på något sätt. Folk log i sina bilar i morse, flaggor vajade, man hörde om prinsesstårtor som sålde slut och om salut i vår huvudstad. På radion på väg hem förstod jag att de ägnade hela dagen åt detta glada som hänt och lite här och var har man kunnat se om butiker som haft prinsessrabatt. Ingen kan väl tycka något annat än att det är härligt när folk glädjs så tillsammans åt något?
Det är precis en sådan här varm och god nyhet jag tror vi alla behöver. Eller, inte riktigt alla då men så är det väl alltid. Att smaken är som baken.
Jag tycker i alla fall att det är trevligt med ett kungahus. I det snabbt snurrande samhället behövs något som alltid funnits där, som bryter mönstret och ger oss en glimt av en sagovärld. Just nu är prinsar och prinsessor stort härhemma och då är det härligt att kunna säga att visst finns de på riktigt!
Ja, det är alltid fantastiskt när ett barn föds. Magiskt, stort och alldeles, alldeles underbart. I dag har två lyckliga föräldrar fått en liten flicka. Och så började ännu en saga. Om en riktig prinsessa...

Inga kommentarer: