fredag, april 06, 2012

...och i dag en lååång fredag!

Och snöig! Jisses. Tur att vårgröna servetter på bordet, fjäderprytt ris och stolta, gula påskliljor har skvallrat om att det är påskafton vi ska fira i morgon och inte jul som man nästan kan tro. Nog för att de hela veckan varnat för oväder i dag men jag trodde nog inte att det skulle bli allvar av all snö de pratat om. Men den kom. Snöflingor har virvlat utanför fönstret sedan några timmar och det är ett vinterlandskap man nu tittar ut i i stället för det vårlika man så gärna vill ha.
Vädret har dock mest känts mysigt i dag då vi haft mina föräldrar här hela dagen och firat mamma som fyllde år i veckan. God mat och påsktårta har landat i våra magar och vi har lekt, spelat spel, påskpysslat och myst framför film. Och så har vi sjungit för mormor. Så härligt när alla barnen, inklusive Alvin, nu klämmer i från tårna i "Ja, må hon leva" (fast Filip sjunger alltid hAn!) och familjens storebror alltid är den som tar tag i hurrandet med "Ett fyrfaldigt leve för mormor, hon leveR - hurra, hurra :) Hon LEVER! Hihi, det är ju underbart hur roligt och tokigt det kan bli ibland.
Delar med mig av vår alldeles egna lilla påskgumma där hon tittar på Tingeling med världens bästa mormor! Och visste ni förresten att "påskgummemodet" i år går i rosa och lila? Det visste inte jag heller så tur Vilma har koll ;)

Inga kommentarer: