tisdag, maj 14, 2013

Våffeltisdag

Ett sent hej så här innan sängen kallar! Den kallar egentligen mest hela tiden tycker jag. Är så galet trött och jag verkar inte vara ensam. Jag tror att det bland annat är våren som fullkomligt suger musten ur oss med all sin kraft och beror tröttheten på det så känns det ändå okej.

April och maj är dock det här året som två novembermånader på följd för oss - när det gäller mycket att göra... Det har trappats upp med små toppar här och var och nu är vi snart inne på slutsträckan. Månadens sista två veckor kommer vara så gott som fullbokade med aktiviteter av alla de slag. Sommaravslutningar, gårdsfester, avslutningsfester, inskolning av liten Vilma i skolan (!) och så lite friidrott, fotboll och simskola på det. Verkligen bara roliga, mysiga saker men i kombination med mycket jobb, bil som krånglat mer än en gång, panna som håller på att lägga av, lite kvälljobb här och ett kvällsmöte där, och så allt det vanliga, vardagliga - då känner man att gränsen börjar bli nådd. Har dessutom dragits med en envis huvudvärk sedan en och en halv vecka som inte riktigt vill ge sig. Kanske får den inte en chans just nu, och jag får dåligt samvete gentemot min stackars kropp som inte fått så många lugna stunder den senaste tiden.

Men snart. Snart kommer vi äntligen ha lite lediga dagar och åka till Danmark och sen är det bara några veckors jobb kvar innan semestern. Ovanligt overkligt i år tycker jag. Vi hamnade som sagt verkligen en månad efter i januari och jag kan inte förstå att det alldeles snart är sommar på riktigt. Så ljuvligt skönt!

I kväll blev det våfflor till kvällsmat. Vardagslyx på en tisdag och det finns nästan inget jag uppskattar så som det. Att fånga små stunder i vardagen. Sitta extra länge och äta. Prata om hur allas dag har varit. Lyssna på bra musik. Och sen diska till fågelkvitter utanför fönstret. Och på det en stunds eftertanke och tacksamhet över hur bra vi har det som faktiskt har så mycket att göra. Vi lever för fullt och jag försöker påminna mig varje dag om att stanna upp och njuta. Uppskatta det vi har och det vi gör. En vanlig, regngrå tisdag blir så mycket roligare då!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vardagslyx är den bästa!
Kram Erica

Anonym sa...

Maj är verkligen körigt, på gott och ont. Huvudvärk låter urtrist. Hoppas så den har försvunnit till imorgon. Vardagslyx är toppen. Jag och simon vardagslyxar de luxe i Malmö nu, Eurovision... Trevlig resa!
Kramar Viktoria