lördag, juni 22, 2013

En Glad Midsommar

Ja, nu är det lite sent att önska en Glad Midsommar så i stället hoppas jag att den har varit glad och god för er alla! Vår blev så glad den bara kunde bli! Med härliga vänner runt oss hela dagen lång och lyckliga barn som är så goa kompisar att de bara leker och leker och leker - då kan det liksom inte bli annat än bra!
Och aldrig är väl vädret så nyckfyllt och spännande som på just midsommarafton. Det är märkligt egentligen att det efter så många fina dagar blev så olycksbådande som det var i går. Efter en stekhet förmiddag med matföreberedelser och dukningsfix och plaskande barn i poolen tornade så molnen mycket riktigt upp sig och ungefär samtidigt som gästerna kom regnet som dock blev ganska kortvarigt.

Vi chansade ändå och åkte mot firandet och tänkte att vi i alla fall kunde fika och sen se vart åskan och ösregnet tog vägen och tänka sig - inte hamnade ovädret över oss i alla fall. Vi dansade i tryckande hetta med små som aldrig tycktes få nog av små grodor, gummor mot marknad i Nora och björnen sover. Att sen regnet kom med besked några timmar senare, i samma stund som vi slog oss ner med nygrillat i uterummet - det gjorde oss faktiskt ingenting!

Gissa förresten hur nöjd mamman är över årets midsommarkrans ni ser på bilden längst upp? Med tanke på hur kass jag tyvärr är på att binda kransar, hur många fula ord som surrade i mitt huvud förra året och sen - hur vissen den där jädrans kransen då blev på typ två minuter. Med tanke på det, då gjorde jag ett litet diskret glädjeskutt mellan accessoarhyllorna på Lindex för några veckor sedan när jag stötte på den garanterat alltid-lika-blomstrande varianten för knappa femtiolappen :)

Inga kommentarer: