måndag, november 26, 2007

Hemma!

ÄNTLIGEN är vi hemma. Pappa, mamma, storebror och lilla lillasyster. Efter något man utan överdrift kan kalla ett par omtumlande veckor. Omtumlande, overkliga och alldeles fantastiskt underbara. Och nu sitter jag åter här, med en mage mindre och en liten bebistjej mer och bloggar för första gången på nästan tre (!) veckor. För ja, det var faktiskt Erik som gästspelade i förra inlägget :)

Ska jag vara helt ärlig så har nog varken mitt eller Eriks huvud riktigt hängt med i svängarna på vad som hänt den sista tiden. Jag menar, enligt planen skulle jag ju nu ha vaggat omkring här hemma och pysslat med ditten och datten. Bakat lussebullar, strykt små kläder, vilat massor, läst och förberett mig så in i baljan för förlossningen. I morgon skulle bebisen i magen blivit 39 hela veckor och vi skulle gått in på slutspurtsveckan. Inte för att jag trodde det skulle bli punktligt den här gången heller, kanske några dagar tidigt.

I stället blir vårt lilla mirakel Vilma hela 3 veckor på onsdag… Jag hann aldrig bli så stor att jag behövde vagga. Inte heller hann jag baka, stryka små kläder eller vila (det är nog bara inse att det inte är min grej ;) ), eller läsa. Förbereda mig för förlossningen hann jag definitivt inte. Jag tackar i stället högre makter för att vi hann gå på sista Aurorasamtalet innan det satte igång. En nästan färdigbakad liten tjej bestämde sig för att korta ner på tiden i magen och tittade ut efter 36 veckor vilket fortfarande känns otroligt overkligt…

I onsdags kväll var glädjen stor. Vi skulle få åka hem på permission och visade sedan vågen på rätt håll dagen efter skulle vi bli utskrivna från neo. Så blev det också. Lillpluttan hade ökat 30 gram och vi kunde äntligen åka hem och påbörja vårt nya liv – som fyra. Trodde vi. Vad som dessvärre också pekade uppåt denna dag, som till råga på allt var Filips 2-årsdag, var febertermometern. Och den där pricken han hade i nacken, vad var det? Jo, den där pricken blev plötsligt tre. Och sedan tio och sedan trettio och nu kanske sisådär några hundra. Vattkoppor deluxe fick stackars, stackars lille Filip. På sin födelsedag dessutom. Maximal osis kan man också kalla det… Att efter dryga två veckors sjukhusvistelse med en för tidigt född liten bebis äntligen få komma hem – på storebrors födelsedag. Det var ju nästan för bra för att vara sant. Tack och lov har jag haft det och vi kan nu bara hålla tummarna för att amningen skyddar Vilma så hon inte åker på det också. Som tur var blev födelsedagen jättemysig ändå. Kopporna var på ”upp-pluppning” och han var inte påverkad av dem. Dagarna som följt efter det har varit desto tuffare. Här råder sjukstuga med 24 timmars jour och tröst åt en mycket ledsen och kliig liten kille. Prickig från topp till tå med blåsor till och med i munnen… I går tror vi det nådde kulmen för i dag har vi börjat känna igen lilleman. Han skrattar igen, och han har åter börjat äta. Febern är borta och vi ser inga nya prickar. Hoppas det fortsätter på rätt håll nu.

I dag snöar det ute. Marken är vit och julkära jag har börjat känna julstämning. Nu hoppas vi på mysiga dagar i bebisbubblan med mer tid för lilla Vilma som turligt nog fortfarande är så trött av sin raketfart ut i världen att hon mest sover och säkert därmed inte märkt av tumultet runtomkring henne.

Det är så skönt att vara hemma igen och så kul att få en stund över för att dela med mig av åtminstone lite av allt som hänt. Så fort jag hinner lovar jag att återkomma med min berättelse om Vilmas färd ut i världen.

11 kommentarer:

Isabelle sa...

Heeej! Välkomna hem allihop!!!!! Vilket litet underverk. Om du visste vad jag varit nervös. Suttit här och uppdaterat och uppdaterat. Har tänkt på er jättemycket. Vad skönt att alla är hemma nu välbehållna (förutom den stackars lille vattkopperskillen). Jättestora kramar till hela bunten! Jag är så glad för er skull! Och en liten tjej!! va kul! Kramar igen! /isa

Snäckan sa...

Välkomna hem och välkommen tebax i bloggsfären. Vi har saknat dig. Stackars lilla, lilla Filip som fick vattenkoppor på sin födelsedag. Så söt hon är lilla skruttan. Kram till er alla.

Anonym sa...

Välkomna hem!
Vad härligt, äntligen... Ser mycket fram emot att få vara med i fortsättningen av vad som komma skall...
Lille plutten... sån osis. Skönt att det vänder.
Många kramar från Norrahammar

Åsa sa...

Skönt att allt gick bra och att ni äntligen fått komma hem. Väntar med spänning på att höra hur allt gick.

Erica sa...

Vad skönt att ni äntligen fått komma hem. Lagom till att ta fram stjärnor och ljusstakar och allt ;)

Men stackars lille Filip, hoppas det har vänt nu och att det blir bättre!

Kram Erica

Anonym sa...

Åh, helt underbart med ett nytt inlägg! Och vilken gudomlig liten tjej, helt otroligt söt och fin på alla sätt. Men lille Filip, åh vilken osis, på 2-årsdagen och allt! Hipp hipp hurra för honom i efterskott iallafall!!!

En STOR kram till hela familjen!

Anonym sa...

Hej Anna och stort grattis till lilltjejen. En stor kram från Josefina på sjv

Anonym sa...

Välkomna hem!
Grattis storebror på din födelsedag!!! Och krya på dig!
Ta det lugnt nu o mys tillsammans...
Kram från oss!
PS, kika gärna in i min blogg. DS

Anonym sa...

Men herregud sicket litet bylte;) Underbart söt! Lycka till med sjukstugan & lille Filp med*

Anonym sa...

Hej Anna!
Så kul att se er igår, även om det bara var i dörren. Som du såg blev Adam jätteglad (och ledsen) att se Filip. Vi längtar efter att träffa er mer allihop. Krya på Filip nu, så typiskt att han, och inte Adam, fått koppor. Vilken go tjej, så söt! Kram från hela familjen!

Anonym sa...

Skönt att se ett nytt inlägg ;-) Ha det bra.