tisdag, februari 19, 2008

41 grader…

Förra veckan var det tema hjärtan. Jag hade i samma veva lika gärna kunnat dra igång ett sjukstugetema då först lilleman blev förkyld och sedan smittade ner lillasyster och mamma med lite snuva. Av detta blev det inget större. Det blev det dock av nästa sjukomgång som drabbade Filip i söndags kväll. Jag skrev ju då att han hade feber. Denna låg sen på mellan 39,5 och 40 hela natten – och hela dagen i går. Från lunch låg den stadigt på strax över 40 och lilleman var mer medtagen än jag någonsin sett honom. Orkade vare sig prata, äta eller gå utan låg bara i soffan med illandes röda kinder och armarna runt Barbastark. Efter att han sen sovit gott under några timmar på kvällen började han yra igen och när vi kom upp till honom hade stackaren 41 grader. Då blev vi faktiskt lite rädda, det är ju rysligt hög feber. Filip var helt borta och sluddrade något om gafflar och grytor. När jag frågade hur han mådde och han sa ”Ba, mamma”, då gjorde det så ont, så ont i mammahjärtat… Efter en 40-gradig natt vaknade han i morse totalt utmattad men har sedan repat sig ganska snabbt. Febern är nästan borta och med ihärdiga saft- och juicemutor har han druckit och till och med ätit lite men börjar i stället låta förkyld. Med bleka kinder och maxrufsigt hår vinglar han nu omkring och leker små korta stunder innan han vilar lite i soffan igen.

Attans vilken rackarns elak bacillusk han sprang på den här gången. Nu ska vi se om lite glass med nykokad jordgubbskräm gör susen i den lilla kroppen. Jag tar mer än gärna några timmars sockerspeeded tvååring bara han blir sig lik igen. Stackars lilla älsklingen. De ska verkligen vara friska de små liven.

1 kommentar:

Erica sa...

Stackars lille Filip! Skickar kramar i massor med hopp om ett snabbt tillfrisknande!

Isabelle var äntligen feberfri i måndags och var tillbaka på dagis igår. Jättekul tyckte hon men trots en kort dag på dagis var hon helt slut på kvällen. Slocknade kl 19 utan vare sig saga eller speldosa som annars är ett måste och vaknade inte förrän kl 5.30 imorse.

Låter som en härlig dag på IKEA! Fredrik brukar aldrig vara speciellt sugen på några längre besök där :( Får ta det själv någon gång vid tillfälle (med tanke på ditt inlägg ovan).

Kram Erica