måndag, mars 03, 2008

Eftersnack

Jag måste ju bara flika in några rader om lördagens Melodifestival – ur Filips synvinkel. För det var inte vilket sällskap som helst vi hade med oss i soffan när klockan slog åtta. Filip, i sitt esse, förgyllde vår lördagkväll. Hela vår lördagkväll! Vi hade trissat honom ordentligt efter eftermiddagsvilan som både blev lång och sen, vilket fick oss att inse att vi inte skulle få lilleman i säng hans vanliga sovtid. Tänkte att då kan han få äta lite popcorn och godis med oss och sen somna framför teven. Somna framför Melodifestivalen? Filip? Nej, hur kunde vi tro det! Han tyckte det var hur mysigt som helst och njöt verkligen av den ovanliga situationen. Delade ut popcorn till höger och vänster (inte ens dessa åt han upp…), smuttade på mitt ciderglas och rynkade fnittrandes på näsan när det blev ”vasst” på tungan, och vek ut alla servetter och organiserade ett konstverk på bordet av dem.

Han hann också med att kommentera spektaklet på teven. När Niklas Strömstedt öppnade munnen sa han med rynkad panna ”Annan låt, den ä inte bra”. Lenda Bengtzing var nog favoriten för när hon sjöng sken han upp, pekade och sa ”Den ä jättesnugg” och sen ville han dansa med mig. Då Nordman kom ut på scen började lilleman se lite trött ut men satte sig spikrak upp i soffan när eldflammorna kom och skrek exalterat ”Dom grillar!”, sen somnade han inte förrän klockan var tio.

Årets Melodifestival tycker jag annars har varit sådär. Inga riktiga panglåtar, i alla fall inte som jag minns dem nu. Återstår på lördag att se vilka ytterligare två som får vara med och tampas när det gäller. Tror dock att unge och rolige Herr Gustavsson är den som är den stora vinnaren på sikt. Vilket genombrott – och tänk att få göra det inför så många tittare. Bättre genomslagskraft är nog svårt att få!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Simon dansade också järnet till Linda Bengtzing till pappans stora förskräckelse ;-)

Anonym sa...

Han är för helskön Filip! Riktigt härligt kille! Såg att du ringt idag, vi var ute på lite promenad - sovpass nr 2 för en riktigt febrig och dålig jonah som bara blir sämre och sämre....riktigt elaka baciller ju! Vi får höras! Saknar er massor massor! KRAM

Anonym sa...

Hihi söta Filip =)

//Anna & Emilia