måndag, mars 24, 2008

Påskresumé

Om jag i förra inlägget tyckte att tiden från jul till påsk har gått snabbt så har själva påsken gått i minst samma fart – tyvärr. För det finns ju inget bättre än att vara hemma tillsammans och njuta av lediga dagar. Lediga och vintriga dagar. Mycket riktigt har snötäcket ökats på och i dag har rena Bullerbylandskapet visat sig utanför fönstren med stora flingor dalande ner. Filip har jublat och sjungit ”Nej, se det nöar”. Vi har jublat med för hans skull men nog innerst inne tänkt på och saknat det där torra och vårliga vädret som rådde förra helgen. Med en värmande sol och åtskilliga plusgrader...

Förutom att ha umgåtts med våra familjer har vi även hunnit med det där lekparksbesöket med vännerna. Lekparksbesöket som mestadels blev pulkabacksbesök med ont i baken som följd i dag, men det var det värt. Oj, vad skoj att dra på sig täckbyxorna och fara nerför backen! Och så har vi ätit och ätit och fikat och ätit. Det enda vi inte har fått och som vi hade önskat var lite sömn. Jo, lite sömn har vi fått såklart men en liten skrutta har börjat vakna ofta på nätterna och vill då helst äta, snutta eller guppas till sömns. I går kväll vaknade hon när vi la oss och vi somnade inte förrän klockan var nästan två. Fyra timmar senare vaknade storebror... Dock en jätteduktig sådan som gick upp själv och lekte ensam på rummet i en hel timma, vilket räddade vår dag och gjorde oss avsevärt mycket piggare än om vi tvingats gå upp så tidigt.

Någon påskgumma eller påskgubbe fick vi INTE klä ut Filip till. Han har ibland de mest bestämda åsikter om saker och ting och påsken är enligt honom jätteotäck. Åtminstone tyckte han så innan mormor och morfar dök upp här på långfredagen med det första påskägget. Då blev den lite mindre skrämmande och nu är den nog nästintill okej om man frågar. Men påskgummor, de är fortfarande jätteotäcka. Förutom den som besökte dagis då och stoppade till de små varsin godisbit. Hon var jättesnäll och hade mycket klänning berättade han.

Som "påskstämningsbild" får ni hålla till godo med Filip i Vilmas sjalett. Det är det närmaste påskgumma vi kom det här året :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var nog absolut den sötaste lille påskkärring jag någonsin sett! Puss och kram

Anonym sa...

Hihi Emilia skrek rakt ut när jag sa att hon skulle va påskkärring ;-) "Jag vill inte va kärring!" =)
Så jag fick genast byta o säga "ops jag menar ju en påskprinsessa!" - då gick hon med på det! Haha!
Ha det så bra! //Anna & Emilia

Anna sa...

snäckan - och Filip hälsar att du är absolut den gulligaste "kommentatorn" han vet ;) Kram på dig!

anna & emilia - fniss, de är ju för roliga!!! Vilka idéer de har! Påskprinsessa var ett smart ordval - ska lägga det på minnet tills det blir dags för Vilma ;) Hoppas allt är bra med dig och fina magen! Kram!