tisdag, mars 11, 2008

Skitvecka med drömslut

En veckas bloggfrånvaro blev det – helt otippat. Förra måndagen, då vi var nästan friska, vet ni vad Erik hade med sig för överraskning hem från jobbet då? Jo, en aggressiv och dum variant av kräksjukan… som tog ett rejält grepp om honom under ett par dagar. Och knappt hade han återhämtat sig när den beslutade sig för att även ta en svängom med mig. En kräksjuk, ammande mamma är ingen bra kombination kan jag lova. Vet inte när jag senast var så utslagen.

Och ju längre veckan gick, desto mer nervösa blev vi för vad det skulle bli av helgen. Helgen med stort H som vi längtat efter ända sedan julafton. Då gav nämligen jag och Erik varann samma julklapp – ovetandes om varandra! En mysig och avkopplande weekend (så avkopplande den nu kan bli med två små…!) i Göteborg. Hotellet var bokat, och för sent att avboka så någon gång i torsdags förmiddag bestämde vi oss för att bli friska och åka iväg som planerat. Och ni ska veta hur vi blir när vi väl bestämmer oss för att bli friska. Överdrivna. Magsjukan städades, tvättades och bäddades bort innan det på skakiga ben packades för en helg fylld med strosande, ätande och busande på hotellrummet.


Filip var riktigt i gasen och bubblade i ett om att ”bo på otell”, ”äta otellfrukost” och ”åka till Götteborrrg”, samtidigt som favoritböckerna och den gula grävskopan omsorgsfullt packades ner. Samma morgon vi skulle åka kom Vilma på en ny slags skrik. Ett sådant som låter som om det kommer ända nerifrån tårna och vi höll våra tummar för att detta inte var något hon skulle vidareutveckla under helgen. Det gjorde hon tack och lov inte. Hon har i stället mest legat nöjd i den nya omgivningen med nyfiken blick och ett leende på läpparna och viftat med klänningens nederkant som rena pasodoble-dansaren ;)

Det enda vi hade planerat in var att först åka bort till Haga för att frossa på
Villervalla. Vi hade också en dröm om hämningslöst shoppande på eftermiddagarna då lillemans vila skulle ske i vagnen. Och tänk, drömmen slog in, och även om shoppandet mestadels blev med ögonen så fick vi två eftermiddagar med nästan två timmars sovande barn. Lördagförmiddagen tillbringade vi på Universeum. I rummet med pröva-på-grejer var nog lyckotårarna nära för Filip då han fick provsitta en riktig polisbil! Han fick på både sirener och blåljus och när telefonen låtsasringde ryckte han åt sig luren och pep ”Ja, det är polisebilen. Ja…mmm…aaa…mm (med lyssnande ögon och en och annan nick). Ilip kommer stax” :) Sen provsatt han en motorcykel, pumpade upp lufttrycket och sköt iväg en raket, blev rädd för en boll som svävade i luften över ett blåsrör och gjorde med micken I munnen ljudexperiment i en musikstudio.

Hotellupplevelsen var den perfekta. Ibland blir man extra tacksam över att man nu är så vuxen att man inte bara har Ica-kort utan även Coops motsvarighet. Tack vare det sistnämnda bokade vi helgen via deras hotellpremie och bodde två nätter till priset av en på ett hotell som hade det där lilla extra.
First Hotel G motsvarade bilderna på hemsidan vilket ju aldrig brukar ske vad gäller rummen, men här var det faktiskt exakt så. Hotellet byggdes 2004 och var fortfarande toppfräscht. Med naturen som tema återfanns passande detaljer här och var. I entrén möttes man av en doft av körsbärsblom som också var det träd som bredde ut sig mellan rulltrapporna. Växterna byts tydligen ut efter årstid och trots att våren och sollapandet i helgen lyste med sin frånvaro fick man åtminstone vårkänslor i näsan! Korridorernas väggar pryddes av mörkare träpanel och inredningen i rummen såväl som restaurangen gick i varma naturtoner med inslag av rött och grönt. Sängen var obeskrivligt skön, handdukarna krispigt vita och härligt doftande, badrummet stort, varmt och med snäll-mot-vinterblek-hy-sken och frukosten sådär god och rejäl att man knappt orkade resa sig från bordet. Filip bokstavligen tryckte in den sista plättan med sylt i sin lilla mun och sa i bilen på väg hem: "Ilip saknar otellet. Ilip ÄLSKAR otellet"...!


Ja, efter det här lilla reklaminslaget vet ni vad mitt boendetips i Göteborg heter! Vi har efter den bacilltäta inledningen på året njutit och fått känna känslan av lyx för några dagar och det var precis vad vi behövde. Att komma bort och rå om varann utan att så mycket som behöva diska en tallrik kan vara guld värt ibland.

6 kommentarer:

Mr Marpe sa...

Det verkar ju som det blev en trevlig helg. Själv har jag bara varit i baren på G. Det är väl det som ligger ovanpå tågstation? Och baren var fräsch och ölet gott.

Anonym sa...

Låter som en fantastisk och väl unnad helg! Hoppas ni slipper baskilusker framöver. Ni har väl liksom haft er beskärda del nu! Kram

Erica sa...

Låter som en härlig helg! Och välbehövlig dessutom efter alla elaka baciller ni råkat ut för. Hoppas ni alla får hålla er friska ett bra tag framöver nu!
Ses vi på fredag?

Kram Erica

Anonym sa...

Neeeej va jobbigt med magsjuka =/
Mysig helg dock med hotell!'
Mitt tips är ju dock *harkel* Scandic om man ska iväg ;-) HAHA!
Hoppas ni mår bra nu!
/Anna & Emilia

Anonym sa...

UUUUUUUUUUUUNDERBART! Härligt att det blev så lyckat! Det var ni väl värda! Ses imorgon - ÄNTLIGEN =) Massa bamsekramar från oss alla till er alla!

Anna sa...

mr marpe - ja, det stämmer att det är hotellet vid station. Vad snopet förresten att vi inte stötte på varann utanför Granit den här gången ;)

snäckan - tack, det var omtänksamt! Nu är dock Vilma jätteförkyld. There is no end... Hoppas dock att ni mår bra och att ni får det riktigt härligt i Portugal! Kram!

erica - Vad kul det var att träffas i fredags! Och tack än en gång för de finfina kläderna. Gissa om Filip blev glad för bilkalsongerna! Jättesöta, och gulligt av er! Kram!

anna & emilia - ;) Hihi, jag kan tro det! Och faktum är att vi skulle bott på Scandic ( det blir nästan alltid så) men att de alla var fulla just denna helg... Hoppas ni mår bra! Kram!

sandra&jonah&noel - Hoppas ni också kommer iväg på er helg framöver... Vad skönt att det börjar vända nu. E o F träffade ju Peter i går. Nu är ni sannerligen värda en frisk vår! Kram kram!