onsdag, mars 12, 2008

Dagens tips – SR Barnwebben

Efter flera veckors sjukstuga har man blivit ganska duktig på sysselsättningar utöver de vanliga. Trolldeg, böcker, film, lego och memory i all ära men efter att ha varit inne massa dagar i rad var vi nog alla lika less dessa och sugna på något nytt. En eftermiddag då Erik kommit hem och tagit med sig båda våra små upp blev det plötsligt ovanligt tyst. Vilma hade somnat och från Filip hördes bara förtjusta rop och skratt följt av främmande ljud.

Filip hade upptäckt sitt första dataspel och var alldeles salig. Musen och han är inte riktiga vänner ännu men med lite styrhjälp klickar han hejvilt.
Sveriges Radios barnwebb är riktigt rolig med sina spel- och ljudlekar. Man kan bland annat spela på bebisar i Babyfonen, pussla i Radio-apans pussel, klicka på sjungande grodor och skapa en egen grodorkester i Grodkören och klicka på en bild, få höra ett ljud och se en liten film i Klicka ljud, vilken är Filips favorit.

Helt klart ett hett tips och en uppskattad sysselsättning för föräldrar med barn i 2-årsåldern. Och såklart uppskattat av barnet också ;)

2 kommentarer:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vad fint du har det här inne! hittade hit fran snäckans sida! vilket bra tips med SR barnwebben! ha en bra dag!

Anonym sa...

Bra tips! Ha en skön helg!