onsdag, november 26, 2008

Sega solrossnittar

För er som blev sugna - här kommer receptet på favvokakorna just nu. Sega och oemotståndliga. Tillsammans med en kopp te frampå kvällskvisten gör de succé! Receptet är till cirka 15 kakor.

200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
4 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakbulver
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl solrosfrön

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirapen och rör om.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg.
4. Rulla ut degen till längder på ett mjölat bord. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över några extra frön och platta till längderna något.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något. Lägg över på ett galler och låt svalna helt.

Receptet kommer från kakböckernas kakbok - Två systrars söta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dessa ska jag absolut testa att baka. Tack för tipset.

Kram

Anonym sa...

Åhhh de lät goda!

Anonym sa...

Jag provbakade dom inför vårt dop igår men tyckte det var svårt att få till dom perfekt. Hur många längder gör du av degen? Kram

Anna sa...

Sandra - Nu vet jag ju inte hur er ugn ser ut men vi har en liten snabbugn överst och en vanlig under. Jag råkade en gång baka i den övre vilket var ett stort misstag, de blev håra i kanterna och sega i mitten så nu är det alltid underugnen som gäller.

Två längder på samma plåt som du bara trycker till jättelätt. Dessa flyter sedan nästan i hop under gräddningen vilket inte gör något eftersom det inte syns på slutresultatet :)

Håller tummarna för att de blir hellyckade nästa gång!
Kram kram