söndag, mars 22, 2009

Feber

Här har vi sjukstuga – igen… suck, det borde räcka snart nu. Sedan i torsdags kväll har stackars lilla Vilma haft feber. Vaknade dock i går så gott som feberfri och vi åkte i väg på en liten utflykt till Falköping där vi gjorde ett par fynd på en bytardag samt besökte Falbygdens ost där Filip fick en tung dörr i huvudet och sedan tröstsmakade ost i nästan en halvtimme ;) Brie, blev hans klara favorit. Ja, han tyckte faktiskt allt var gott utom då Erik räckte fram en kexbit med mögelost… Jag mår illa bara jag hör det ordet så jag förstår lilleman helt och fullt. Jag själv är annars ingen fullfjädrad ostmänniska, tycker bäst om ganska ”snälla” ostar med stora hål i som dock inte får vara för milda utan gärna smaka lite men inte vara sådär hårda i kanterna. Lite kräsen där :) Det bästa som finns är för mig en helt nyöppnad ost som inte hunnit börja lukta kylskåp och som man bara kan sitta och äta skiva efter skiva av… Gärna på goda kex.

Nu blev det här ett ostinlägg vilket inte var meningen från början. Vi avslutade i alla fall utflykten med lunch på Osterian. Jag fegade och gick på paj, Filip åt pannkakor och Erik frossade loss fullständigt på den digra ostbuffén. Vilma däremot ville inte ha något, inte ens fruktpuré eller pannkakor och när vi kom hem igen hade hon nästan 40 graders feber vilket förklarade saken. Sen låg den runt 39,5 ända tills hon la sig. I dag är den åter 38 och hon sover nu varmt ombonad ute i vagnen.

Filip har hostat hela natten och Erik har fått ont i halsen så vi får se vad som händer i dag. Precis lagom tills Erik ska till Stockholm med jobbet i veckan. Så typiskt… Någon som sitter på något dunderknep?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen fy, inte nu igen... Sänder alla mina kryapåer-hälsningar jag har. (själv roar jag mig med SAMi-supporten).
Kram Viktoria

Anonym sa...

Haha! Ostinlägg. Du är så kul!
Hoppas ni är bättre nu.
Kramar från oss!