lördag, juli 11, 2009

Första

I dag är den första dagen. Inte i vår lilla bebis liv för den ÄR fortfarande i magen. Mjukt inbäddad och laddande för vad som komma skall (tack ni fina som skriver, tänker och undrar!). Men det är den första dagen på ännu en ljuvligt lång ledighet. Först semester, sen hemma på heltid som mamma. Till tre. Helt ofattbart, ofantligt stort och mycket spännande. Idag också lite skrämmande då syskonen bus haft sin första riktigt kiviga dag. De har under veckan som gått blivit mer och mer mammiga och pappiga då vi ju jobbat båda två och de tillbringat dagarna med mor-, och farföräldrar och i går som grande finale – med kompisarna hos otroligt snälla och omtänksamma familjen S som erbjöd hjälp. Att vänner är värdefulla på många sätt är verkligen så sant!

Så våra små har egentligen haft en extremt bra vecka. Dock märkte vi att de för var dag som gick lärde sig att vi skulle vara borta och när vi nu i dag väl var hemma alla tillsammans så visste de inte riktigt vem de skulle vara mest med och på. Egentligen bara mysigt om det inte hade varit så att de kivats ordentligt med varandra. Filip lite retlig mot lillasyster som med skarp ton bitit i med sitt mantra ”MMMIIIIINNNAA!!!”, om varenda liten sak som kommit i hennes väg... Båda har haft nära till gråten hela dagen och varit extra kramiga och samtidigt som man flera gånger suckat matt inombords åt alla små incidenter så har hjärtat snörpts till varje gång man hört ett ynkligt ”Mamma, jag vill vara med dig.”, ”Mamma, bär mig.”, eller Vilmas: ”MMMIIIINNN MAMMA!”

Älskade små ljuvlingar. När de nu ligger och sover sött så förstår man inte att de två för bara några timmar sedan var som hund och katt, för att sen leka hur bra som helst en stund, till att sen vara hund och katt igen… Nåväl, det är väl det som kallas syskonkärlek, eller? Dock har vi varit ganska förskonade innan förutom dagar då och då. Oftast är de väldigt sams och glada i varann. Särskilt Filip är väldigt mån om sin lillasyster.

Efter lunch for vi in till stan och betade av det mesta på inför-bebis-listan. Nytt, fluffigt täcke till vaggan, en ny filt, ett par nya uppsättningar av Ikeas fenomenala små vita handdukar KRAMA samt badolja var punkter som bockades av. Innan dess har hustes barnapotek fyllts på och lite nya neutrala småkläder inhandlats. Amningsbehåar ligger i byrålådan (nej förresten, i den packade BB-väskan) och väntar och i morgon ska chassit på vagnen tvättas och putsas skinande blankt i väntan på att den chokladbruna liggdelen ska klickas fast!

På Ikea blev det en oväntad med ack så rolig storhandling då vi shoppade loss på nya gardiner både till Vilmas rum och till vardagsrummets tre fönster. Vilmas hänger nu på prov och måste ses i morgonljus också, medan vardagsrummets omedelbums satt där som en smäck fast måste bytas till heltvita i stället för cremefärgade. Så nu återstår det där mindre roliga med att först byta, sen mäta, lägga upp och stryka… Men det kommer det vara värt.


Bilden togs tidigare ikväll då jag efter heleftermiddagen på IKEA la mig en stund i soffan för att bläddra i en tidning och Vilma följde efter som en skugga och gjorde precis som sin mamma. Precis när hon lagt ner huvudet på motsatta sidan i soffan kom hon dock på att hon inte hade någon tidning, krånglade sig ner igen och kom snabbt tillbaka med Ikeas köksbroschyr. En mysig mamma-dotter-stund i soffan som jag inte glömmer i första taget.

Nu väntar sängen och i morgon en ny dag. Förhoppningsvis inte lika fylld med syskonkiv!

2 kommentarer:

Snäckan sa...

Så skönt att läsa att liten fortfarande håller sig där henom ska!

Jag hoppas också att både era busfrön därhemma hinner njuta riktigt ordentligt av sin mamma och pappa så att det inte blir några problem att dela med sig när lilla liten gör entre.

Låter som ni hade en riktigt bra ledig första dag och jag förstår att stunden i soffan var ljuvlig. I flera bemärkelser.

Stor kram min vän.

Sandra sa...

Åh vilken underbar bild och så KUL att få se en bild på dig, alltid en lyx :-) . Vi kommer nog att åka nedåt i månadsskiftet nu, om allt går som vi tänkt oss med våra planer. Jag hoppas, hoppas att vi kanske hinner ses om inte bebben tittat ut redan då. Kram kram