tisdag, juli 21, 2009

Ord

Sådana här saker faller jag för pladask, ordälskare som jag är och alltid varit. Ord är ju grundläggande för allt och kan vara både fina, goda, snälla och omtänksamma likaväl som de kan vara hotande, fula, elaka och grymma. Hur de än är så uttrycker de något och säger en hel del om personen som uttalar dem – antingen i tal eller skrift.



En del har dåligt ordförråd, kanske oftast där i tonåren när mycket ska vara sådär coolt. När man liksom ba´använder typ, ööhhh, vad heter det nu igen… ;) Och hos en del följer det med upp i åldrarna och visar sig då kanske genom mycket svordomar i vanligt tal. En del har å andra sidan ett otroligt stort och brett förråd av ord och lyckas använda dem varierat men därmed inte alltid väl... De som lyckas använda dem väl är oftast den typen av människor man inte kan låta bli att lyssna på. Alla har väl varit med om en föreläsning om något som kanske inte är så himla intressant egentligen men där man ändå inte kan låta bli att lyssna och ta till sig. Och så har vi de som hellre eller kanske bättre uttrycker sig i den skrivna formen och där fångar in en i sina historier som man bara inte kan sluta läsa.

För små barn är det kanske det allra viktigaste, att lära sig göra sig förstådda. Och vilken resa det är sen… Så otroligt mycket att mata in och plötsligt så finns det där. Ett stort och värdefullt förråd av ord som kommer hjälpa dem långt här i världen.

Är det förresten någon mer än jag som ofta SER orden framför er? Särskilt när det kommer till namn. I dessa namnfunderartider har jag kommit på att jag nog nästan alltid ser namnet jag säger högt framför mig, och då menar jag inte bara just nu utan alltid. Antingen det är till någon i familjen, till barnens kompisar eller till någon på jobbet så ser jag bokstäverna framför mig. Vilka konstiga egenskaper man kan gå runt och bära på egentligen…
Verkligen något att fascineras av, de där orden. Fascineras gör jag också av dessa tavlor från Perlan Living som ju fullkomligt kryllar av dem. De vackra orden. (Den översta heter "Guldkant", den nedersta "Kärleksförklaringar". 139 kronor/st kostar de men är just nu slut på lager. Synd, för annars hade jag omedelbums klickat hem... ja, vilken hade jag klickat hem egentligen?! Ännu en av mina egenskaper - beslutsångest :) )


Bilder från Perlan Living.

1 kommentar:

Snäckan sa...

Tycker du skulle ha klickat hem båda två för båda tavlorna är så mycket du Anna!

Det låter som om allt är bra med dig och fina magen.

Kram