måndag, september 14, 2009

Lycka = potatis

Tyvärr är inte verkligheten riktigt den vad gäller att äta de små knölarna, vare sig för Filip eller Vilma. De slinker absolut ner men är inga favoriter. Allt annat med potatis är dock högintressant för storebror i familjen. Länge har just potatisplockaren varit den hetaste bland maskiner på hyllan i leksaksaffären. Vi förstår inte riktigt varför men kanske för att den är så stor och så färgglad? När vi såg att en potatisgård här i närheten hade "öppen gård" i lördags med bland annat förevisning av en potatisplockare var dagens aktivitet given. Filip var så glad att han studsade i stället för gick. Han strosade runt bland maskinerna på gården som värsta föredragshållaren där han pekade ut harvar och plogar och maskiner jag inte riktigt vet namnen på. Det är konstigt men viss information vad gäller maskiner och fordon går på mig in genom ett öra och direkt ut genom det andra och jag kan inte för mitt liv komma ihåg vad jag nyss hört - eller sett. Filip däremot verkar ha ett eget fack i hjärnan tillägnat saker på hjul.

Hursom. Filip och Erik fick till och med klättra upp i den gigantiska plockningsmaskinen och Filip glänste ikapp med den, för ja – den var faktiskt riktigt putsad dagen till ära och kanske inför stora plockarsäsongen som skulle starta idag. Sen fick vi se potatisens väg till de stora trälådor som är sista anhalten innan de öses ner i jättekartongerna som körs till butik.

En säck nyplockade knölar och en påse morötter fick följa med hem och vi kommer nu nog framöver bli trogna potatis-, ägg-, och morotskunder där då färden endast tar ett par minuter med bil. Smart marknadsföring att köra ”öppen gård” då säkert fler än vi fick upp ögonen för det närodlade. Kan man dessutom i samma veva göra en liten killes dag är det ju dubbel bonus! Lillasyster var först ganska imponerad men intresset falnade snabbt och hon tog istället på sig sin storasysterroll och guppade med viktiga minen påslagen Alvin i vagnen :)

1 kommentar:

SandraS sa...

Vilken toppendag! Låter underbart att få köpa med sig hem också. Vi har också pratat om att börja köpa vissa varor direkt från bönder runtomkring som säljer, det utbudet verkar ju öka snabbt! Vi hade ju en lite annorlunda helg med en 3,5årlig utflugen över helgen (till göteborg med mormor),så vi har haft det tomt utan honom, men samtidigt så mysigt med lillebror. Så i lördags var det Monkeytown för hela slanten, gissa om N var lycklig. Ses snart!! Stora kramen från oss! Och om förra inlägget...vad underbar han är Alvin...härligt att ni får njuta så och som du skriver ha en lite mer normal start på nykomlingens liv.