lördag, oktober 03, 2009

Oktober – en ROSA höstmånad!

Det är lite svårt att ta in att första riktiga höstmånaden faktiskt redan är här tycker jag. Känns som alldeles nyligen vi packade strandväskan varje kväll för nya bad-, och soläventyr dagen efter och sen grillade gott på kvällarna. Kvällarna då man också hade alla dörrar och fönster på vid gavel för att få in frisk luft i det sommarheta huset. Och inte minst de många mysiga stunderna i hängmattan under vår stora, då knallgröna pil. Det bästa klätterträdet som nu till Filips förtret antar en allt gulare nyans för varje dag och därmed också blir glesare och glesare i sitt bladverk.


Nu präglas kvällarnas planering i stället av om det är regnkläder och regnskydd på vagnen som behövs till nästa dag. Vi letar fram alla goda pajrecept som fått vila över sommaren och myser framför teven med tända ljus och värmande te i muggarna. Läser om höstens och vinterns inredning och bygger kojor inne istället för ute.

Livet tar en tvär vändning och jag njuter som vanligt i fulla drag av denna förändring som varje år är lika välkommen. Det må regna och blåsa snålt men åhh, som jag njuter av myset hösten innebär. Särskilt som vi hade tillfälle att få njuta ordentligt av sommarvädret då vi gick i väntans tider. Mysfaktorn är i år tack vare lille Alvin maxad och att om kvällarna ha en sådan värmande liten sötsak med sig i soffan är lycka när den är som störst...
Ni glömmer väl förresten inte att tänka rosa i oktober? Som vanligt pågår ju Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj denna månad. Förutom bandet finns en hel massa rosafärgade produkter i en del butiker och på Lindex finns en rosa kollektion där man bidrar genom att köpa något. Annars kan man ju rätt och slätt bara skänka en slant. Enkelt för ett viktigt ändamål!

Inga kommentarer: