tisdag, december 15, 2009

Prins Alvin

Det är mycket Alvinfokus här på bloggen just nu men så är det också i dag en mycket speciell dag, nämligen dagen då vi för ett år sedan fick veta att du fanns. Du, vårt livs överraskning – som visade sig vara vårt livs bästa sådan. Vi är så oerhört stolta över dig och tacksamma för att du finns här hos oss.

När du bara några dagar gammal låg i min famn och sov hörde vi för första gången ”din låt”. Ja, den blev det i samma stund jag lyssnade på orden och insåg att de på pricken stämde in på dig(låten heter ”Prins Noel” men för oss handlar den om dig, Prins Alvin. Den är skriven av Linn Maria Wågberg) Hade jag varit låtskrivare – en duktig sådan - så hade jag förmodligen plitat ner ungefär de här orden:


Du är prins av lyckan
prins av kärleken
Hertigen av äventyret,
nyfikenheten
Inte störst, inte först,
men väldigt speciell
Jag är så glad att du finns
Min älskade lilla prins
Den handlar också om att du är ”allt vad mirakel betytt”, ”att jag alltid ska finnas för dig” och att du är ”full av skratt, mitt hjärtas skatt och stora kärlek” och jag kan bara fortsätta instämma.
Nu ska vi krypa till sängs och jag ska titta på dig tills jag somnar. Titta och njuta och snusa på ditt fjuniga huvud. Hålla din lilla mjuka hand i min. Jag är övertygad om att världen blev en vackrare plats när du kom till den och att stjärnorna nu lyser än starkare. Vi älskar dig oändligt, du vår lyckans lilla prins...

(Och ooops! Här får nog den som läst såhär långt en chock för det är ju inte direkt ofta som mamman kikar fram här. De gånger de inträffat tror jag det antingen varit i en sen timme eller i nybliven-mamma-trans. Den här gången är det för att det är en bild som symboliserar sann moderskärlek och därmed detta inlägg. Och så är det för ovanlighetens skull en knivskarp bild, tagen av mamma Hanna med nya kameran tidigare i höstas - OCH ser jag nu, med en av papporna i gänget skymtandes bakom. Hoppas det är ok för dig att figurera här Niklas ;) )

4 kommentarer:

Sandra sa...

Lika strålande vacker som alltid är du och liten Alvin är en sån godbit att man smäller av. En riktig liten prins! Oj vad du och Vilma är lika förresten, där har du väl en liten minime? Stor kram till bästa mamman!

Erica sa...

Alldeles perfekt låt för Alvin!

Min föräldraledighet har hastigt blivit förkortad... Jag kommer att börja jobba, deltid iofs, den 4 januari.

Kram på er!

Lotta sa...

Åh han är så fin, så fin, er lilla prins. Jag blev så berörd av att läsa om er lilla jubileumsdag. Jag faller som en fura för såna viktiga händelser.

Kram på er alla!

Anonym sa...

Åhh vilken fin OCH passande låttext till lille fine och underbare Alvin.

Och så fin hans mamma är sen då! Fina söta vackra Anna med guldhjärtat och det varma leendet!

Kram