onsdag, februari 17, 2010

Göteborg

Oj. Dagarna flyger - igen - och i morgon är det redan en vecka sedan vi for iväg på vår lilla tripp. Nu är ju plötsligt OS en del av livet också och även fast man inte sträckkollar på kvällarna är det ändå lätt att fastna. Hursom - VILKEN helg vi fick! Är så lycklig för det och lite extra tacksam att vi ens kom i väg då sjukdomarna ju duggat tätt här på sistone och den enda som ännu inte fallit dit är jag. Vi hade på känn att jag skulle åka på bacillen i helgen men icke.

Bara det att packa bilen full, stänga dörren om sig och veta att man inte behöver torka ett enda bord eller sopa/dammsuga ett enda golv på nästan tre dagar är en lyx i sig...

Vi har ju de senaste åren alltid bott på First Hotel G när vi varit i Göteborg vilket kommit att bli en självklar favorit för oss, MEN - med fem personer i familjen fick vi inte längre bo där :( Jo, om vi hade bokat två rum men hur kul (och billigt) är det?! Denna tanke hade faktiskt inte slagit oss innan men när vi hade kikat runt ett slag insåg vi att det skulle bli svårt att hitta hotellrum med plats för oss alla i samma. Ända tills vi kom på det som väl varit för enkelt att tänka på nämligen Scandic, och se där var vi välkomna.

Helgen tillbringades på "Sandi Clown", som lilla Vilma nu bubblat om hela veckan :) "SCANDIC CROWN" Vilma, rättar storebror med amerikanskt brett "r" i Crown. Rummet var fräscht och framförallt STORT med egen del till barnen där de sov i dubbelsäng och hade eget skrivbord att sitta och rita vid. Frukosten var gigantisk och fantastiskt god och vi NJÖT! Njöt gjorde även hotelldebutanten Alvin som ju såklart hade extra uppmärksamhet från mig och Erik då vi var friade från alla hushållssysslor och helhjärtat kunde ägna oss åt de små.

På bilden här ovan ser ni Vilma som föll så pass för ett par solglasögon att pappa Erik inte kunde motstå Vilmas "Solgasö fölla me Vimma hem". Här står hon och kollar hoppfullt vädret på TV med dem i högsta hugg men nej, de får nog vänta några månader till...!


På fredagen tog vi det lugnt. Inledde med besök på Haga där stormandet av en välkänd barnklädesbutik är värd ett eget inlägg... Efter incheckning på hotellet skulle vi sen bara ut på stan och fika men barnen var så lugna och nöjda att vi fick TVÅ timmars shopping - med tre barn = perfekt tajming! Vi lyxkikade och småhandlade och frös i ett isande kallt Göteborg. Sen hem till ett varmt hotellrum där det dansades till Let´s Dance innan tre par små barnaögon slogs igen för att möta nästa dags happening: Universeum.

Universeum har kommit att bli ett riktigt höjdarställe att tillbringa många timmar på de gånger vi är där. Det tittas fascinerat på vattendjur av alla de slag, det spanas på apor, håret reser sig vid åsynen av alla läskiga ormar, det klättras, det sjungs (Filip sjöng favoritlåten för tillfället Lady Gaga´s "Bad Romance" :) ), det provsitts polisbil och lastbil, det tävlas på löparbanor, det svischas nerför rutschkanor så Vilmas hår nästan fortfarande är elektriskt och det speglas i knasiga speglar. Populärast i år var utan konkurrens rymdtemat för Filip. Såpbubblorna för Vilma. Jag tyckte de vitprickiga maneterna ni ser på bilden här ovan var urhäftiga.


Okoncentrerad målvakt, kan man nog kalla denna lilla dam som för tillfället fastnat med blicken på en jämnårig liten tjej på andra sidan nätet och inte alls har koll på boll...
Här sjunger alltså Filip Lady Gaga´s dänga och blir fascinerad när man efteråt kan lyssna på den i stort sett hur man vill med hjälp av den häftiga tekniken. Jätte-l-å-n-g-s-a-m-t, baklänges och snudd på upp och ner ;)

Sekunden efter kameraklicket hotade Erik med att dra apan i svansen och jag sprang illa kvickt därifrån då jag tyckt att apan blängt på mig ända sedan den först såg mig.

Sist men verkligen inte minst - Grodan. "Den här braiga bilden ska du få av mig till din blogg mamma", sa en omtänksam och mycket medveten ung herre innan han förevigade sitt gosedjur i bilen på väg hem efter en härligt lat och fantastiskt rolig helg på annan ort. Med familjen. Och man inser ännu en gång hur lyckligt lottad man är som har just dessa fyra andra människor i sitt liv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken mysig liten resa! Scandic is the shit ;-) Vi ska till Gbg i sommar, bra att veta att Crowns rum var stora och fina för en liten familj.

Vilken otur med ert tak förresten, som om man inte hade nog att göra i vår sen ;-)

Man blir så glad av din blogg, ni är verkligen en underbar familj med 3 fina barn. Ni gjorde ju helt klart RÄTT val inför den tredje graviditeten, eller hur? ;-)

Stor kram! Anna, Emilia & Nora.

Anonym sa...

Vilken underbar helg ni hade i den lite större staden Göteborg!

Maneterna var ju bara för häftiga!! Det är nog dags för ett besök för oss också där snart igen.

Kram