onsdag, februari 03, 2010

Tjingeling!


Utanför fönstret är himlen grå och snöflingorna faller allt tätare mot marken. Här inne är det varmt och den nästan ständigt skinande lilla solen lyser som vanligt. Den lilla solen med två viftande armar, två sprattlande ben, två små öron och en liten, liten näsa. Som blir så ofantligt glad bara man tittar åt hans håll att han liksom inte riktigt vet vart han ska ta vägen. Alvin.

Dock kan sinnesstämningen hinna skifta både en och två gånger under några minuter. Från glad, till gladare, till paff (som är Alvins specialmin och så han ser ut på 90 % av alla bilder), till nyfiken, till förvånad och så plötsligt till darr-på-läppen-tillståndet och faktiskt nästan ledsen för att ingen plockar upp de där gnagvänliga leksaksnycklarna han precis slängde ner på golvet.

Annars råder sjukstuga härhemma idag. Alla våra tre små stjärnor är krassliga, Filip mest. En elak dagisbacillusk har äntrat vårt hus och den bjuder på både feber och snuva men framförallt en hemsk hosta. Stackars Filip hostade snudd på utan uppehåll hela eftermiddagen i går och nu har även Vilma och Alvin hakat på. Läskigast låter det dock om Alvin som ser helt förvånad ut efter varje host – Vad hände, liksom?!

Nu ska vi spela Mix Max - ett av favoritspelen – sen lite tvättfix innan lunchen väntar på att bli tillagad. Falukorv i ugn och potatismos blir det idag. Därefter hoppas jag på en stunds soffmys då även jag, fast jag knappt vågar tänka tanken, har känt en viss sjukkänsla i kroppen sedan jag vaknade...

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh nej, inte ÄNNU mer baskilusker!?!! Nu behöver vi sol och vår så att vi ka be de där dumma förkylningarna och hostorna dra all världens väg.

Krya-på-er-kramar!