måndag, april 26, 2010

Vid kvällsmaten en alldeles vanlig måndag...

Någon gång borde man placera en filmkamera i köket och bara filma en helt vanlig måltid. För att minnas hur roligt man har det och vilka tokigheter som kan komma ur små barnamunnar.

Som i kväll då det lät såhär:

(Filip hade lite dåligt samvete för att vi sagt till honom på skarpen efter att han glömt stänga av kranen på toan innan vi åkte till stan och den stått och runnit varmvatten i tre timmar... Plötsligt förkunnade han sin kärlek):

- Ni är den bästa mamman och den bästa pappan som finns! I hela rymden... i hela landskapet... på hela Öland.
- Åhh, det var snällt sagt.
- Och mamma, du har de vackraste ögonen av alla... (det där är ingen dålig komplimang till en småbarnsmamma med sömnbrist).

Det är nu Vilma bryter in:

- Avvin är fucking sej!!! (Alvin är faktiskt en tjej – detta är för tillfället en ständigt pågående diskussion här i huset som kan dyka upp närsomhelst, hursomhelst och från ingenstans. Som nu. Huruvida Alvin är en kille eller tjej. Hur många killar respektive tjejer det finns här hemma samt om det är killar eller tjejer som sjunger de låtar vi lyssnar på...)
- Det ÄR han inte Vilma, eller hur mamma? Visst har Alvin snopp?
- Ja, Alvin är ju en kille Vilma.
- Vimma sej, mamma sej, Sandla sej, Hanna sej, Jenny sej, Selma sej, lilla Ester sej. Och efter närmaste bekanstskapskretsen så flikar hon envist in:

- Och Avvin sej.
- NEJ VILMA, ALVIN ÄÄÄR EN KILLE. MED SNOPP.
- Alla har snoppar, säger Vilma lite surt och diskussionen är avslutad.


Nu är det inte så att hon någonsin sagt att hon vill byta ut Alvin. Det är nog mer snopp eller inte snoppgrejen som är het just nu och kanske har hon kommit på att de flesta vi umgås med har pojkar. Faktiskt. Eller fucking, om Vilma får säga det själv ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ojojoj!!! Vilken härlig konversation!!! Jag skrattade så jag grät!!! /Kramar från Jenny