tisdag, juni 01, 2010

En mammas dag

Åter har vi veckor med en hel massa tider inbokade. Allt från banklån som ska skrivas om till klipptid för Filip, bvc-tid för Alvin, tandläkartid för Vilma (hon ska röntgas i morgon – snälla, håll tummarna med oss...). Och så allt annat vardagligt kryddat med en majmånad då vi rustat upp och piffat uterummet genom att ta bort några av alla fönster och ersätta dem med en helvägg som gjorde det så mycket mer ombonat och framförallt mer lättmöblerat. Och så skruvande och oljande av nya utemöbler samt målande av en gammal soffa. Plus typ miljoner måsten till som nu nästan alla är avprickade och klara precis lagom tills första sommarmånaden tog sin början.


I söndags "väcktes" jag (knappast väcktes. Alvin låg typ på mig och drog mig i näsan och tyckte säkert jag var urtråkig som inte orkade öppna ögonen efter lördagkvällens sena Melodifestivalvakande) av tre femtedelar av familjen som sjöng så fint för mig. Och sen fick jag teckningar med hjärtan och ett hårt paket som till min stora lycka innehöll en vågtång!!! Kanske att Erik liksom jag själv tyckte en lite lockigare variant av Anna var kul som omväxling :) Lockade ju håret till bröllopet hemma hos mamma Sandra och jag hade svårt att skiljas från dem när det var dags för hårtvätt... Så kul med lite variation.

Efter lunch blev det familjepromenad med vagnparad ner till Vättern och Munkaskog där ett helt fantastiskt ställe ligger – bara en halvtimmes promenix härifrån och så var det ändå första gången vi var där. Lustfyllt heter stället som är svårt att med ord beskriva. En gammal lada renoverad och iordningställd till något helt unikt – i vitaste vitt! Stora spröjsade fönster med utsikt mot vattnet i kombination med ägarnas helt makalösa sinne för att i sin butik blanda gammalt och nyproducerat i gammal stil gör det till en upplevelse utöver det vanliga. Anledningen till att vi var där just i söndags var dock det minst lika omtalade fiket med en dignande kakbuffé som hade lockat långt många fler än oss... Kön var en timme lång men den vackra miljön och det soliga söndagsvädret gjorde det fullt uthärdligt.

Ett ställe väl värt ett besök om ni har vägarna förbi, fast har ni ändå det är det såklart både bättre och trevligare om ni kommer hem till oss och hälsar på :)

En härlig dag fick jag och tanken på att jag ju faktiskt är mamma till TRE är ibland hisnande! Får nästan stanna upp, nypa mig i armen och blinka några extra gånger för att verkligen förstå att de där små lintottarna alla tre är mina fina...

Inga kommentarer: