onsdag, juni 02, 2010

Sommar!

ÄNTLIGEN kom den! Med buller och bång dessutom för vem trodde att vi skulle få en riktig högsommardag i dag? I alla fall inte jag som ju följer omvärlden riktigt dåligt just nu…

Det är en obeskrivlig känsla att vakna till fågelkvitter och det där varma, gulaktiga morgonljuset som strilar in genom sovrumsfönstret och skvallrar om blå himmel och strålande sol.

Vi har dessutom haft förmånen att tillbringa hela dagen lång med olika uppsättningar goda kära vänner och det var en lycklig familj som kom hem lagom till läggdags med smutsiga och trötta men ack så glada barn.

Det har fikats (alldeles för många gånger), det har ätits gott, det har lekts, Alvin har premiärbadat i pool, Vilma har envisats med att hela dagen gå klädd i jeans, jacka och strumpor fastän både kompisen Noel och lillebror plaskade nakna i vattnet. ”Jag blir kall då mamma”, sa Vilma med bestämd min då jag vid ett tillfälle vek upp hennes jeans och hon på stört vek dem tillbaks ner :)

Och så har Vilma då varit hos tandläkaren. Tänderna hade fantastiskt nog flyttat sig tillbaka och satt nu nästan helt fast igen – på knappt tre veckor, helt otroligt hur det kan fungera... En framtand är lite mörkare (syns dock inte om man inte vet det) och hur dess framtid blir får just framtiden utvisa då den både kan förbli som den är eller bli mörkare eller rentav helt vit igen. Röntgenbilderna visade att inget var skadat därunder och jag drog en lättnadens suck. Ska tillbaka om tre månader för ny koll men är glada att allt gått bra så här långt. Och lillan har varit så tapper och tålmodig med allt att hon är värd ett besök i leksaksaffären!

Bjuder på några dagsfärska bilder av en liten blåögd skatt – i härligt ärtgrön hatt. Först sovande, sedan nyvaken. Lika underbar och glad som alltid. Ser fram emot att få tillbringa hans första sommar hemma med honom och syskonen. Denna och nästa vecka, sen blir det hela TIO långa härligt lata och lediga veckor tillsammans varav Erik är ledig fem. Det här är nog ändå den bästa tiden på året av dem alla…

Inga kommentarer: