torsdag, augusti 26, 2010

Klippt!

Gräset är nyklippt inför helgens regnoväder och klippt är också den siste vilden i vår familj. Sakta men säkert har våra hårmanar fallit offer för saxen de senaste veckorna och sist ut i dag var storebror - med betoning på just STORebror... Han har i dag varit med och hälsat på på dagis och från och med nu tillhör han den äldsta gruppen. Stjärnan. En sann stjärna på avdelningen Stjärnan alltså.

Jag slogs av när jag såg den här bilden hur stor han nu faktiskt också ser ut... (så stor såg han visserligen inte ut i morse då solblekt hår spretade åt fler håll än vad som finns och ögonen snudd på doldes av blonda strån). Tre månader tills han blir fem och häromdagen kom han plötsligt och sa: "Mamma, jag tror jag precis kom på hur man läser!" Sakta men säkert märks det hur små små bitar faller på plats. Han kan nu komma med små lappar där han skrivit korta ord utan att först ha frågat vilka bokstäver som ska vara med. Och det där med läsandet verkar han bra sugen på att kunna åtminstone lite grann. Vi får se vad hösten för med sig men häftigt är det helt klart att nu ha ett så stort barn härhemma.

Om ni undrar vad det är för nyanser som skymtar på sidorna av håret så kan jag meddela att det står "HV 71" med grön färg på ena sidan och med blått på den andra! Verkar som om han kommer bli en trogen supporter liksom sin far då han väljer just den mallen även fast det inte är riktig säsong :) Det där lät nästan som att Erik också alltid väljer den mallen... Men nej, jag kan intyga att han hoppar färg när han går till frissan ;)

Och så är det som att se in i sin egen spegelbild när man tittar på Filips ögon... De är ljusare än mina, annars är vi riktiga look-a-likes på vissa bilder nu. Storebror och jag. Eller FilipOMamma - som vi hette när det först begav sig...! Kunde inte låta bli att kika tillbaks en liten sväng och hittade då en av de första bilderna på den gamla bloggen. Filip á la Sjörövare. 6 månader gammal. Älskar den bilden. Älskar vår stora skatt.


Dagis, ja... Jag återkommer till Vilmas premiär vid annat tillfälle. Nu är ju klockan för mycket IGEN...!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, det var verkligen precis det som slog mig när jag såg den fiiiina bilden på Filip, hur STOR han har blivit. Nästan vuxen liksom.

Och tänk att han snart kan läsa. Jösses!

Kram