tisdag, september 14, 2010

Lördagsloppis

Redan tisdag kväll. Igen. Dagarna flyger verkligen just nu, de flesta av dem dock fyllda till bredden med roligheter. Heldag med snällaste morfar i går. I dag dagisdag för två medan vi andra två åkte in till stan i höstrusket och mumsade Ikeafrukost med mammavänner och barn för att sedan shoppa loss på A6! Det där med att komma ifrån en stund och kunna gå i affärer med vänner en helt vanlig vardag, det är något jag uppskattar MASSOR och NJUTER av.


Och på tal om att shoppa... I lördags vaknade hela familjen tidigt och något så ovanligt inträffade som att alla, precis alla, fem var pigga! Vi åt frukost och bestämde oss för att åka in till stan och spana in lite loppisar. För ynka 200 kronor fick vi så mycket att jag knappt törs säga det men inräknat var bland annat två urfina mössor till Vilma varav den ena helt ny. En superfin tunika även den till lillan och så en bok och ett spel som även de verkade ganska orörda.


MEN – värsta fyndet var ändå dockskåpet!!! För 95 kronor! Precis ett sådant vi tänkt köpa till Vilma i 3-årspresent fast i äldre modell och med snyggare tak :) För jo, jag har kikat runt så pass mycket att jag upptäckt att Lundbys Småland har ändrat sitt utförande ett antal gånger genom åren. Hursom har ett sprillans nytt inte riktigt tilltalat oss eftersom det inte ser så kul ut inuti (se ovan). Nu spelar det ju visserligen inte någon roll egentligen men lite roligt tycker jag det är om åtminstone själva huset speglar nutiden. Och just modellen Småland speglar snarare 80-tal och igenkänningsfaktorn är inte jättestor. Jag pratade med ägaren till leksaksaffären där vi bor och han berättade att många vill köpa Småland för den fina modellens skull men väljer allt oftare Stockholm i stället för att det ligger mer i tiden. Mode även i dockskåp alltså!


I alla fall så joggade jag lite lätt fram till hyllan där det stod högt upp på en hylla. Vinglade sedan upp på en pall med Alvin på ena armen och lyckades fånga det innan tre andra ”mammarovdjur”, till synes även de på jakt efter ett dockskåp, anslöt till golvytan tätt under pallen utifall att jag inte skulle ha det. Och jag erkänner att jag njöt stunden. Så många är de gånger jag varit ett av de där rovdjuren som jagat något men som inte hunnit dit först. Och den här gången hade VI turen med oss! Så himla glad för det. Erik lyckades finta Vilma med att hon skulle räkna hur många dockpottor hon såg på hyllan samtidigt som han passade på att smita förbi henne med skåpet på armen.


Och nu står det här hemma. Väl gömt och väntar på att vi ska fixa till det precis som vi vill! Här ska rivas tapeter och golv och i stället målas. Kanske får där bli en och annan fondvägg också. Precis som här. Ett par av våra vänner – du vet vem du är Anna Panna ;) – gjorde just så att de köpte ett gammalt och målade det och jag har aldrig sett ett så fint dockskåp! Det var de som födde tanken att köpa ett begagnat så nu blir det små möbler i miniatyr vi ska leta efter i stället och där är det ju kul att blanda. Kanske lite "Stockholmsmöbler" i Smålandshuset...!

Jag kan nästan se Vilma stå där och plocka och möblera redan. Och jag kan även alltför väl se en plötslig fara i dockleken. Den faran heter Alvin och han gillar för tillfället att pilla med samma saker som syskonen men det här ska ju inte fram förrän november och då har han blivit ännu lite äldre och mognare. Kanske stoppar han då heller inte längre allt han får tag på reflexmässigt i munnen…

Bilden på dockskåpet är från Hiko (som har urbra priser på leksaker och där man dessutom kan handla fraktfritt om man bor i närheten av lagret. Exempelvis i Jönköpingstrakten :) Annars helt okej fraktkostnad ändå.)

2 kommentarer:

Lotta sa...

Hade ett sådant dockskåp när jag var liten!

Anonym sa...

Oj men vilket megafynd dockskåpet var för de kostar ju verkligen skjortan om man ska köpa det nytt!

Hoppas vi får se bilder på det färdiga huset när du inredningspimpat klart ;-)

Kram