tisdag, oktober 19, 2010

Snoodväder?

Brrr. Jag ska inte klaga nu. Verkligen inte. Vi har haft en underbar höst de senaste veckorna och knappt en regndroppe har synts till. Minns inte ens när jag senast fällde upp ett paraply på väg till dagis. Eller när jag fick streta emot med dubbelvagnen för att inte dras med av vinden. Eller fick putta på Filip på cykeln då motvinden blåste för envist och fick honom att cykla på stället utan att komma framåt. I dag hände allt detta då men som sagt har det absolut inte varit vardag denna höst.


”Vilket luggigt väder, mamma”, sa lilla Vilma i morse när hon stack ut näsan från sin och lillebrors värsta koja där i dubbelvagnen för att strax därefter kvickt dra in den igen. För där satt de små under stora mjuka filten, Alvin dessutom i gosigaste åkpåsen och så en dag som denna till på köpet med regnskyddet på. Endast ett litet hål avslöjade att det satt två små sötisar därinunder och jag imponeras alltid av att storebror inte blir avis på deras mys!

Var det ”luggigt” i dag så verkar det bli än värre i morgon... Risk för snö framåt eftermiddagen och jag ska i morgon på trippen jag och Alvin ska ta in till stan under dagistimmarna göra en sista jackkoll till mig. Jag köpte en för några veckor sedan men den ligger än så länge ouppackad i sin påse. Köpte den sådär för säkerhets skull då erfarenheten säger att jackor tar slut på ett kick. Alltid i just den storlek man själv ska ha då också såklart. Hittar jag ingen snyggare i morgon får det dock bli den här för annars fryser jag snart ihjäl.


Upptäckte förresten nyligen fenomenet ”snood”. Verkar vara den perfekta kompromisslösningen för en som mig som inte är överförtjust i vare sig mössa eller halsduk. Känner mig instängd på något vis men här är kanske lösningen? Måste åtminstone testa en i morgon!

Nattakram på er!

Bilden på den snygga snooden är lånad från Lindex.

1 kommentar:

Anonym sa...

Snood, hood...jag många är de nya namnen på de nya plaggen. Kanske snood är något för mig med för jag gillar liksom inte att platta till frisyren med mössa ;-)

Kram