söndag, december 12, 2010

Lucianatt

Kära lilla blogg. Nu är du allt bra eftersatt... Helgen som varit har inte gått i julens tecken alls faktiskt. I går var det kalas hos Sara kusin och i dag har äntligen lilla Vilma haft sitt kalas - tredje gången gillt blev det!

Jag är ledsen om jag gjorde er nyfikna i förra inlägget. Brukar säga B om jag sagt A men nu blev det inte så. Tack för omtänksamma kommentarer dock! De värmer som alltid!

Alldeles snart är det lucianatt. Som sällskap verkar vi få en i-sömnen-pratande liten Alvin som till och från hela kvällen högljutt bubblat och skrattat och sagt både "guggebubbe" och lalalalala" :) Ovanligt gulligt med en 16 månaders som nattpratar så där!

Så sorgligt är det men morgondagens luciafirande tiiidigt på dagis är inställt... Magsjuka härjar visst ordentligt och det är ju såklart inget någon vill hämta frivilligt. Men SÅ tråkigt. De har ju övat i flera veckor. Filip som går i äldsta gruppen skulle till och med läst vers och Vilma, ja ni kan ju tänka er hur laddad hon varit inför sitt livs första luciatåg - som lucia såklart. En sak var dock tur i oturen. Jag blev faktiskt arg bara jag tänkte på hur det kunde blivit. Filip ville absolut vara stjärngosse även i år och när jag nu i kväll packade upp hans nya stjärngosselinne från Ullared, märkt storlek 110/116, så tyckte jag det kändes väldigt bekant i längden med det lucialinne jag precis strukit. Och när jag tittar på lappen bak i ryggen står där mycket riktigt 98/104 - alltså felmärkt på förpackningen... Hajar ni att detta hade varit katastrof?! En stjärngosse med knälångt linne... det hade inte blivit poppis alls. Varken hos mor eller son :)

Nåväl, knälångt får det bli när vi i morgon ändå drar på de små lussemundering. Två mammor med barn på samma dagis kommer i stället hit på lussefika på morgonen och vem vet - har vi tur kanske vi får höra åtminstone en sång?!

Innan dess tänker jag mysa i soffan med tre små godingar intill mig framför tevens Luciamorgon. En mysig tradition som garanterat ger julstämning.

God Lucianatt på er!

Inga kommentarer: