torsdag, januari 20, 2011

Längtan – Att ”bo på otell”

Det har blivit en tradition att vi tar vårt pick o pack och tillbringar en vinterhelg på hotell. En mycket trevlig tradition skulle alla i familjen säga om någon frågade. Om några veckor är det dags för årets tripp som blir en favorit i repris från förra vintern då vi gästade Göteborg och bodde på ”Sandi Clown” som Vilma då sa. Detta fnissar hon i dag åt med ett sådant där ”tänk-vad-tokigt-jag-pratade-när-jag-var-liten-flin” samtidigt som hon skakar lite på huvudet. Därefter berättar hon övertydligt att vi faktiskt ska bo på SCANDIC Clown :)


Hursom, det är bra att vara vuxen, ha Ica-kort och utnyttja rabatter. Förra året erfor vi ju att vi inte längre kunde bo på vårt favorithotell då man bara får vara fyra personer i en familj där. Eller, det är klart man får vara fler fast då måste man boka två rum och det blir både dyrt och tråkigt så glada blev vi när vi efter att ha blivit nobbade på flera ställen till sist förstod att Scandic gärna tog emot fem personer i ett och samma rum.



Just denna tripp gjorde ett väldigt starkt intryck på Filip och Vilma, kanske i kombination med allt kul för att de delar minnet? Innan har ju inte Vilma kommit ihåg saker som hänt ett år tidigare men denna hotellhelg minns hon tydligt och sedan vi nu bokade vill hon varje dag titta på korten vi tog.

Det ska bli både mysigt, skönt och framförallt LYXIGT att en hel helg inte behöva tänka på matbiten som ändå är en ganska stor del av vardagen. Man ägnar många minuter om dagen åt att plocka fram, plocka bort, torka upp, torka av och sopa och sopa och sopa. Inget man tänker på i vanliga fall men när man slipper det märks det tydligt att man får mer tid över till varann och DET är lyxigt!

I dag har vi längtat lite extra då vi har sjukstuga IGEN. Nu får vi för att hösten sånär som på magsjukan var frisk. Förra veckan gick barnen en dag på dagis innan Vilma fick feber. Den här veckan gick de två. Sedan kräktes Vilma i natt... och i morse… dock inte mycket och det kändes av numera ganska stor magsjukeerfarenhet inte som magsjuka den här gången utan något annat.

Att jag vågade skriva det där… huanamej, tänk så blir här tyst nu i några dagar. I så fall vet ni vad vi gör…

Efter att ha varit mattare än någonsin hela dagen fick hon nu i kväll feber så vi får se vad som händer. Hoppas det stannar här så vi i morgon kan ladda för helg.

Med några minnesbilder som vi nu tittar på varje dag härhemma säger jag gonatt och sov så gott!


Tänk så liten han var här... ganska exakt ett halvt år. Slås dock av hur lik han är sig. Mer hår och fler tänder är det som skiljer bebisen på bilden och han som i skrivande stund ligger i rummet bredvid och sover så det hörs i hela huset :)

2 kommentarer:

Erica sa...

Scandic är toppen när man bor på hotell med barn! Vi har utnyttjat Icas erbjudande flera gånger både i Göteborg och Helsingborg :)
Hoppas det inte är magsjuka och att ni blir friska snart igen.
Kram

Anonym sa...

Vad mysigt!!
Hör gärna av er om ni hinner ses en sväng.
kram Sofia