onsdag, januari 12, 2011

Vårtermin

Det känns konstigt både att skriva ordet vår och att sedan inse att det faktiskt är 2011 nu. Men så är det och i går började vårterminen på allvar för hela familjen. Första dagisdagen på en månad faktiskt! En mycket elak magsjuka härjade ju där innan lucia – i två omgångar dessutom - och beslutet att då låta de två dagisbarnen i familjen få ta jullov var lätt. Magsjuka är inte det bästa vi vet precis… Men det är däremot jullov och vi har NJUTIT av lugna morgnar och sköna dagar. Ganska snabbt kom vi också in i den där sommarlovslunken när allt flyter på och det är ju så härligt.

Filip och Vilma har helt klart stor glädje av varandra nu och leker mycket tillsammans. Visst finns det dagar då de ryker ihop på syskons vis men de är på ett nytt sätt mot varandra nu när Vilma är större och pratar helt obehindrat. Sen har de båda en idolroll hos lillebror också. Han avgudar dem verkligen. Han kramar dem när han får syn på dem på morgonen. Han klappar bekymrat på dem när de är ledsna – även om det är på grund av honom, kanske ett legoras… - och han hänger mer och mer på i deras lekar. Särskilt de där som bara går ut på att springa fram och tillbaka. Kurragömma är också en favorit men där förstör han mest tycker Filip som är nära panik när lillebror följer efter honom till gömstället för att sedan tokspringa framför de letande med viftande hand och skrika ”DÄÄÄ!!!” Oftast är dock kärleken ömsesidig. Ganska ofta vill någon av dem mata honom och det är alltid Filip som tar av alla ytterkläder när han sovit och de är hemma. Snälla storasyskon helt enkelt.

I går var också första mamma-bebis (eller nu snarare småbarn, snart är alla 1 år)-träffen i år och vardagen kändes plötsligt välbekant igen. En vanlig dag blev det innan Vilma i dag vaknade ”huk” som hon själv säger. Årets första feber har kommit och både Erik och jag har onda halsar och ömmande kroppar i dag. Filip fick faktiskt stanna hemma han med för säkerhets skull. Det är skönt att kunna vara en sådan där för-säkerhets-skull-förälder så länge det går. När man ändå är hemma. Filip är dock frisk så i morgon får han gå till dagis så att han kan vara med och öva på lucia! Ja, ni läste rätt. Det är ju den 13:e i morgon – och tjugondag Knut. Och eftersom luciafirandet blev inställt för en månad sedan kör de en liten julfest på dagis i morgon istället. Kommer nog kännas lite avigt med julsånger nu men kul för dem som övat så att få visa upp sig såklart!

Bäst att lägga sig nu innan Alvin vaknar. Hmm… lille mästersovaren har hamnat i en – hoppas vi – tillfällig svacka kan man säga där han har svårt att somna på kvällen och sedan gärna vaknar efter en halvtimme för att därefter vara KLARVAKEN! Hoppas på att det bara är lite annorlunda rutiner under ledigheten som har rubbat det hela och att det snart återgår till det normala. Kvällarna är ju faktiskt heliga…

Hursom, vaknar han på natten och är pigg får han komma över och knappt hinner man krypa ner under täcket innan två små fötter lägger sig tillrätta mot min mage, två små armar lindas runt min hals, små fingrar borrar sig in i nacken och en liten varm kind läggs mot min. Det är precis lika mysigt som det låter och ibland vill man nästan att han ska komma över för jag störs inte utan sover så gott med honom där. Visst vaknar man nog fler gånger av små fötter som bytt plats och plötsligt ligger där den där lilla kinden tidigare låg men det är värt det…

Gonatt och sov så gott!

Inga kommentarer: