söndag, februari 20, 2011

Mellokväll

Lördagarna har kommit till att bli traditionsbundna härhemma under några vinterveckor varje år. Melodifestivalen är ju faktiskt himla kul att följa även om den i år inte varit något vidare. I går tyckte vi dock var bästa gången, vad tyckte ni?

Filip gör alltid sådana där fylla-i-formulär som man gjorde själv när man var liten och från det att reglerna vid programmets början är att man får ge poäng mellan ett och tio så ändrar de sig på något konstigt sätt under festivalens gång.

Filip ger otippat många en nolla för att sen plötsligt dra till med något tresiffrigt. Eric Saade fick inte mindre än 9 657 150 poäng av familjens storebror :) Vilma, hon ger alla nior och har så gjort på samtliga bidrag i de tre första omgångarna. Och Alvin, han somnar ungefär när det hela börjar…

I går hade de tre mys tidigare på kvällen och lillebror börjar nu bli väldigt medveten om att det är något alldeles särskilt som storasyskonen har i sina skålar eller påsar. Grymtar irriterat när Erik eller jag kommer med en skål majskrokar men tar ändå motvilligt emot dem. Är man sugen så är man ju liksom. Den här gången hade Erik dock köpt några morotssnacks från Sempers Småfolkssortiment och som tur var visste jag att de är ena rackare på att färga av sig, därav filten i soffan. Denna var jag mycket nöjd med då Alvin ganska snart råkade sätta sig på alla sina morotspinnar efter att han vält dem ur skålen. Under hans rumpa låg sedan något som mest liknade en explosion av orange sågspån. En miljon små mikroskopiska bitar hade sugit sig fast i filten och jag är mer än tacksam att de inte låg i soffan… Varning utfärdas där alltså!

Tre bustroll och en mamma som ser ut att tycka det är riktigt kul att dammsuga smulor... :)
Annars var Filip totalt tagen av gårdagens intro där säkerhetsvakten körde in i massa bomber…
- "Mamma, VARFÖR har de bomber i det där landet för?"
- "Vilket land menar du?"
- "ÖstergötLAND", fick jag som svar :) Så logiskt och inte så lätt att ha koll på allt när man bara är fem!

1 kommentar:

Lotta sa...

Jösses vad Filip ser STOR ut. Åh gosingar är de alla tre <3