tisdag, maj 31, 2011

Sista natten med gänget

Vi är en person kort i huset i kväll och det märks. Ingen som smög nerför trappan efter godnattsagan för att mysa med oss en stund. Ingen som har haft hundra olika ärenden att göra innan läggdags. Ingen storebror som nu snarkar i sin säng.

Nu är det nog knappast så att det går någon nöd på honom. Filip är nämligen på dagis! Dagen är inne för vårens höjdpunkt - Sista natten med gänget - och som han har längtat...

Det är stjärnbarnen, de som ska börja förskoleklass till hösten och nu gör sina livs sista veckor på dagis som alltså ska sova över där tillsammans med sina två fröknar. För någon månad sedan var Filip mycket noga med att berätta för oss att man faktiskt inte MÅSTE sova över utan att man kan ringa efter mamma och pappa när det är sovdags. Plötsligt ändrade han sig dock tvärt och nu har han varit helt inställd på att sova där. Blir spännande att se om det ringer snart, fast jag tror inte det.

En stund innan det var dags att ge sig av gick han upp för att packa själv. Hämtade ryggsäck och en jättepåse vilken han sedan försökte knöla ner sitt täcke i. Han letade efter lakan, läste och bokstaverade på kom-ihåg-lappen de fått och packade ner tandborste och tandkräm, pyjamas och kalsonger, Mysan och så en skiva med discomusik förstås :) Som han la en lapp med sitt namn i så ingen skulle råka få med den hem. Ordning och reda. Och så gjorde han i ordning Vilmas och Alvins tandborstar med tandkräm eftersom han ju skulle ta med den. Hög söthetsfaktor på det.

Pizza, coca cola, popcorn, ballonger, film och disco stod på kvällens schema och jag skulle ge mycket för att få en glimt av hur de haft det...

Tänk, vad stor han har blivit. Fem och ett halvt år. Snart skolkille som nu ska sova borta för första gången utan någon annan i familjen. En stor händelse för oss alla. Ni ser nästan hur stolt och förväntansfull han var, va?!


Inga kommentarer: