söndag, juli 10, 2011

Rött

En helmysig sommarhelg har nått sitt slut och i vanlig ordning borde jag inte sitta här såhär sent utan ordentligt ligga i sängen inför arbetsdag i morgon. Men det gör jag ju inte. När barnen hade somnat fnissade vi gott framför Solsidan för att sedan äntligen lägga ut de där Blocket-annonserna som vi så länge har tänkt. Men så kommer ett litet "vi ska bara" emellan och så ett till och vips var där inte bara en utan fyra saker att lägga ut. Fyra saker som just nu står i garaget och tar upp en ofantlig plats så vi hoppas på att bli av med åtminstone något. En frys, ett par Ikeabokhyllor och Eriks gamla Puch Dakota söker nya hem. Alvin var ledsen i säkert en kvart när han inte fick provsitta den mera :)

Visst är det förresten vackert med vinbär? Jag slogs av det i dag när vi i solens sken plockade stora klasar med de stora, röda bären.

Sedan tycker jag inte att de är några favoriter att äta. Vi brukar i stället frysa in blandat röda och svarta i småpåsar och ha till smoothie, vilket däremot är en riktig höjdare! Någon som däremot mer än gärna äter dessa bär, omogna eller mogna spelar ingen som helst roll, är Alvin. Hittar man honom inte ute i trädgården, ja då vet man att man om man tittar noga ser ett par små fötter bakom vinbärsbuskarna. Och tar man honom inte på bar gärning så kommer han ofta springandes därifrån med röda spår på kinderna...

Jag hade god hjälp att plocka av de två stora lintottarna. Särskilt Filip som fyllde sin skål gång på gång på gång. Lika snabbt och smidigt som det går att plocka och rensa de röda, lika långsamt och osmidigt går det att göra detsamma med de svarta och där någonstans ledsnade min plockhjälp som dagen till ära till och med hade tagit på sig "vinbärskläder" (storebrors idé - "så syns det inte när vi spiller") Tack för det smarta tänket, tänkte mamman :)

1 kommentar:

SandraS sa...

Nej, vad synd att inte de svarta var de populära att plocka. Vi kan behöva hjälp här, har 13 svarta buskar ju!!! Men gott till sylt är det =) Smart kille med kläderna! Hihi! KRAM