söndag, augusti 14, 2011

Allvar på låtsas

Så var det dags. Semestern – den ljuvliga – är till ända för den här gången och vi har verkligen njutit. Så härliga har dessa veckor varit och det kommer vi leva på länge…

För nu drar karusellen igång. På allvar men ändå lite på låtsas de kommande två veckorna. På tisdag börjar vi skola in Alvin på dagis, nästa måndag Filip i skolan. Att säga att dessa veckor är som ett enda stort pussel är ingen överdrift. Tider och packlistor snurrelisnurrar just nu i huvudet men det ska nog ordna sig. Jag tror det blir enklare sedan när de ska gå de tider som är tänkta. Nu blir allt lite annorlunda. Eftersom Filip fortfarande är ledig veckan som kommer ska han hänga med mormor och morfar några dagar, med farmor och farfar en. Erik och jag ska vara lediga några dagar var dessa veckor och det känns ändå som en mjukstart vilket är skönt. Det faktum att augusti blir september den veckan det sedan drar igång på riktigt känns också bra. Hösten blir inte lika lång då.

Optimisterna i oss är på topp just nu och det enda viktiga är att det här nya livet med båda oss jobbande och alla barnen på dagis/skola/fritids ska bli så bra som möjligt. Helst för alla men i första hand våra små.

Som tur är ligger skolan och dagis väldigt nära varandra men det är ändå ganska trixigt att få tiderna att stämma med lämning-, och hämtning och beräkning av restid på en väg som till viss del ska byggas om nu i höst. Och så vem som ska lämna, vem som ska hämta, vem som ska ha bilen och vem som ska åka buss. En till bil drömmer vi om ibland men vi är glada att vi i alla fall har en, sen får vi se vad som händer framöver. Vi börjar såhär i alla fall.

Jag kommer jobba 75 % vilket innebär att jag slutar tidigare på torsdagar och är helt ledig fredagar vilka vi ändå måste upp tidigt på då ju Filip går i skolan som vanligt. Känns lite orättvist mot Vilma och Alvin att kanske behöva väcka dem och dra ut dem så tidigt på deras enda lediga dag men så är det ju. Sedan kommer Erik hämta tidigare en dag och våra föräldrar turas om att hämta tidigare en så faktiskt är det bara måndagar som blir riktigt långa för dem. Ända blir det ganska många timmar när man räknar… jag får inte ihop det men verkligheten kommer förhoppningsvis se bättre ut då det gäller att ta till ordentligt med tiderna för just lämning och hämtning så man inte sätter fröknarna i klistret.

Ja, du milde tid. Jag hoppas innerligt att mitt något svaga huvud som lätt drabbas av värk när det kör ihop sig kommer klara detta galant liksom de där musklerna på höger sida som också har visat sig vara klena på mig...

En bra höst. Det står högt på önskelistan just nu och vi siktar på att försöka få det att slå in!

I morgon ringer väckarklockan 6.00. Dags att lägga sig nu...

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni kommer att klara det galant!
En sak i taget och vips har det löst sig.

Hoppas du inte som jag vaknade av en pipande frys som hade pajat...

Allt gott.
Vi ses
Kram Viktoria