söndag, augusti 21, 2011

Traderakväll

Hej och gonatt, kanske egentligen borde vara det enda jag skriver här och nu.

I morgon är en STOR dag. Första morgonen vi ska lämna både Vilma och lille, lille Alvin på dagis. Lämna. Usch, det knyter sig faktiskt i hjärtat vid tanken. Inskolningen gick bra - de två första dagarna. Alvin sken som en sol, skuttade som en kalv på grönbete och var allmänt glad. Sista dagen var han ledsen, redan från start. När jag sa att vi skulle gå till dagis darrade lilla läppen, varpå han sa "Nä-ä, Alin emma". Ni förstod va - Alvin hemma... Och så kröp han uppför trappan, la sig i Vilmas säng och drog upp täcket över sig.

Sen var han så himla ledsen nästan hela vägen till dagis och även under frukosten. Resten av dagen fortsatte ostadigt. Ena stunden var han ledsen, men inte länge. Nästa var han glad, och då jätteglad. Han kunde sitta och leka med något med blicken någon annanstans och så plötsligt kneps munnen ihop och vändes upp och ner och tårarna kom. Man kan ju undra vad som snurrar runt därinne... Vår hjärtans käre lille Alvin. Tur att han har sin Vilma där. En stor trygghet för honom. Och så alla kompisar såklart.

Den andra stora saken i morgon är att Filip ska börja skolan! Förskoleklass. Snart 6 år. Är det någon mer än jag som inte hänger med i svängarna? Jag kan ju fortfarande så tydligt förnimma vår första kväll med Filip. Hela hans fina uppenbarelse, den oslagbara doften av nyfödd och den stora känslan av att vi då hade ett helt nytt och oförstört litet liv att ta hand om. Och nu är han en stor kille. En skolkille!

Kvällen har ägnats åt Tradera. Rensade och röjde faktiskt redan innan sommaren för att lägga ut några plagg nu inför höst och vinter. En overall, en PO.P-jacka, en kappa och några andra plagg. Det tar mycket tid (i alla fall för mig som petar och donar och fixar och trixar) men jag tycker det är kul någon gång ibland. Om det var värt mödan, det får man dock se...

Natti natt!


Inga kommentarer: