tisdag, september 27, 2011

Lilla rufs :)

Alldeles nyvaken i vagnen på Ica Maxi och ibland är det tur att kameran är med. Min underbara lilla rufs... Minstingen som även han börjar bli stor. Dock börjar jag nu förstå vad många med äldre barn säger - att den minsta alltid kommer vara liten. För jag tror att även om lilleman växer om både Vilma och mig så småningom så kommer han nog för evigt vara min lilla kille.


I kväll låg vi alla i vår säng och läste bok. Och alla ville ligga bredvid mig. Det slutade med att de två stora vann kampen och att Alvin i stället låg bredvid Vilma som åtminstone till en början tog väl hand om lillebror. När boken var slut hade Vilma somnat och Alvin passade genast på att kravla sig över henne och kura in sig mot mig. En liten arm runt min hals, en pyttehand i min och så världens gulligaste och nöjdaste "mamma" följt av en typisk blöt Alvinpuss gjorde min kväll. Och så fick jag gosa in näsan i hans fluffiga rufs och sjunga pippisången sju gånger. Så fort man tar första tonen på en godnattsång säger Alvin nämligen ett bestämt "nä-ä, Pippi!" och man gör bäst i att genast byta sång :)

I eftermiddags var det öppet hus på fritids och det var en stolt Filip som förevisade hela skolan och allt de hunnit göra för resten av familjen. Alvin struttade runt och upprepade "kola" som i ett mantra varpå han plötsligt tvärstannade och imponerat spärrade upp ögonen till max då stora killar kom och gick förbi...!

Nu kom precis Erik hem efter en springtur och jag ska ner och göra honom sällskap i soffan. Själv smygåt jag nyss godis samtidigt som jag hängde tvätt när han var ute... ibland är vi kontraster älsklingen och jag ;) Nu blir det te och en titt på vem som gick vidare i kvällens idol. Många duktiga tjejer där i år! I morgon lämnar vi 6.55 - sedan morgonmöte på jobbet 7.30. Gäsp...

Inga kommentarer: