söndag, oktober 02, 2011

Hösthelg i Örebro

Ja, ÖRebRo - inte Öleblo. Inte i år, men troligtvis nästa gång vi åker dit och Alvin kan säga det. Än så länge säger han bara ""öäbo". Men Filip har ju rungande "r" sedan i våras och bara ett par månader senare knäckte lillasyster koden och kan nu också säga den där kluriga bokstaven tydligt!

Minitripper med familjen är det bästa jag vet. Alltid lika mysigt och roligt och inte minst lyxigt att bara få vara - tillsammans - utan alla måsten som finns hemma. Att se lyckan i Alvins ögon när han insåg att han skulle sova på mjukaste madrasserna på golvet i farmor och farfars lägenhet, med fluffiga täcken och mjuka kuddar - MELLAN Filip och Vilma - ja, ni skulle sett honom. Viktigminen var på plats och han uppträdde nästan högtidligt där han kröp ner i tryggheten mellan syskonen. Hur det såg ut - det såg ni ju här!

Att sedan hänga på låset till Lek och Bus-landet är nu en tradition och där blir det bara bättre och bättre. Den här gången var den första som Alvin kunde hänga på riktigt bra och det är svårt att säga vem som har roligast. Erik och jag gillar det lika mycket som barnen och det var en trött men nöjd familj som några timmar senare landade på Mc Donald´s. Lillebror somnade nästan i maten och sov sig sedan igenom hela Lager157 bredvid sin sovande storasyster. Fika i Svampen var även denna gång en höjdare (haha, vilka dåliga skämt man drar såhär dags!) och det märks hur barnen uppskattar en viss tradition i vissa saker man gör.

Idolkväll med god pastamiddag avslutade en lyckad dag och vi vaknade i går morse laddade för barnloppisen som Eriks mamma tipsat om. En relativt lugn tillställning om man jämför med de uppspeedade häromkring och vi fyndade en stor påse blandat smålego till en strålande Filip, några dataspel och prinsesspussel till Vilma. Lunch på stan och lite affärer hann vi också med innan vi styrde kosan mot stadsparken som är ett av våra favorittillhåll när vi är i Örebro. Lekparken är stor och rolig men var i det vackra höstvädret alltför full med folk. Det var knappt man kunde röra sig där så vi drog vidare in i parken och tryckte dit extranäsor på våra egna, plockade fina lövbuketter och lekte med lövbåtar i en damm.

En runda på Ikea med lördagsgodisätande barn i kundvagn fick avsluta denna tripp och vi längtar redan till nästa gång. Då måste vi nog stanna en natt till för tiden går alltför fort när man har roligt. Hemfärden gick på chans i den dimmigaste dimma vi upplevt. Lagom kul med tanke på hur mycket vilt det är på just de vägarna men hem kom vi efter att ha legat mellan 60-70 nästan hela vägen hem...

På tal om vackert höstväder. Att få uppleva sådana dagar vi hade i helgen - mestadels utomhus - i det härliga höstväder som rådde, det är balsam för själen. Det är så makalöst fint och färgsprakande ute nu. Som en enda stor färgpalett med höstens allra vackraste nyanser. Som om någon målat vart och ett av alla löv och omsorgsfullt placerat ut dem i ett till synes perfekt landskap med skenet av solljus som assistent. Stadsparken bjöd på så mycket fint för ögat att jag nog hade kunnat gå runt och knäppa bilder där ännu om inte både Alvin och Vilma hade plumsat i vattnet med varsin fot och arm och vi insåg att det var bäst att lämna stället innan någon av oss fick plumsa i efter någon ;)

Fulla av synintryck och allt annat kul vi varit med om somnar vi nog gott i kväll inför en ny vecka. Passar på att dela med mig av en del av de bilder som knäpptes i helgen och hoppas kunna smitta med lite sköna höstkänslor!

5 kommentarer:

Camilla sa...

Verkar som ni haft en fantastisk helg! Vackra bilder! Kramar

Anonym sa...

Underbart inlägg med vackra bilder. Känns som det var en väldigt lyckad helg!! Jag tittade ut i trädgården för att se om löven låg lika fint i min trädgård, men icke :) Hade annars blivit några fina bilder till min blogg också :) Får nog vänta ett par veckor!

Kramar från oss!!

Anna sa...

Tack fina ni! Ni gör mig glad :)

Emelie - ja, visst låg de perfekt de där löven - kände att det var läge att föreviga. Kan upplysa om att inte heller våra egna löv ligger riktigt så vackert ute i trädgården...

Men då håller jag utkik efter höstbilder hos dig om ett tag då :)

Hoppas ni mår bra! Skulle vara så mysigt att få till en tur ut till er i höst!

Kram kram

Anonym sa...

Ja gärna!!!
Har ni något inbokat sista helgen i Okt?? Om inte är Ni varmt välkomna på mat hos oss!!! :)

Kramar!!!

Anonym sa...

Låter som en helt fantastisk helg och ja är imponerad av hur mycket ni verkar ha hunnit med på ganska kort tid ändå.

Kul att få syn på dig på bild också!

Kram