måndag, oktober 24, 2011

Uppdatering: Tre barn i samma rum

Vaknade någon gång i natt av att något var i min näsa. Dum och trög som man är mitt i natten förstod jag först inte vad det var. Sedan insåg jag att det var små tår. Alvins tår :) Sötaste lilla älsklingen hade alltså vaknat och vandrat in till oss, krypit upp i sängen och lagt sig precis som Pippi - med fötterna på huvudkudden.

Det här är så festligt, hur olika de kan vara. Jag tror det dröjde mer än ett år innan Vilma för första gången vågade sig upp från sin "stora" säng. Det var som att hon inte förstod att det faktiskt gick. Eller också var förklaringen så enkel som en kombination av mörkrädsla och lathet...

Hursom. Alvin har verkligen blivit stor i helgen. Inte bara bilstolsbytet och sängplatsen utan också i ålder. Vid kvällsmaten i kväll satt vi och pratade om hur gamla alla vi känner är. När vi frågade Alvin svarade han "tie". Så nu är han plötsligt äldst i skaran! Sen räknade han för första gången längre än tre: "ett, tå, te, fya, sess, tetton, åtta, tie, åtta, tie, åtta, tie" och där hängde han alltså upp sig men ändå.

Mammas lilla Alvin börjar bli stor ♥

Nu väntar en dusch och sedan ska vi se klart filmen vi båda somnade till i lördags kväll för att sedan vakna upp från vid klockan ett! Världsklass på den, herregud - vi kunde ju lika gärna ha sovit hela natten i soffan. Vad snopet det hade varit, jag som hade bäddat rent och allt!

Till filmen blir det förresten smygpremiär... Kan ni gissa på vad?!

3 kommentarer:

SandraS sa...

Åh vad var det för smygpremiär?? Något juligt kanske?? Ja, Alvin har verkligen blivit stor, och som han pratar! Härligt! Ge en stooooor puss till en stooooor Alvin från hans faddrar!

Camilla sa...

Måste ju bara vara glögg! Här blir det premiär när mina smaklökar är på topp igen... OCh Alvin... Lille <3... Vad han pratar! Och visar! Och diskuterar! Varje dag när jag lämnar och hämtar tjejerna på förskolan är han där. Och den lilla munnen bara går! Underbart!

Anonym sa...

Glögg? :-)

Här hemma räknas det en, tå, tje, fya, fem om och om igen!

När liten Lucas kommer över till oss ibland är det i sällskap med minst 4-5 gosedjur. Ibland går han även i omgångar för att få med sig ännu fler så det kan bli rätt trångt mellan varven.

Kram