söndag, oktober 23, 2011

Svooosch...

...sa veckan som försvann lika fort som den kom! Det märks att hösttempot i det Astlidska huset börjar trappas upp nu. Kallelser till höger och vänster (=tandläkaren och bvc) är ett stående inslag i brevlådan. Typ. Jobb, barnvaktsfix och trix inför föräldrarmöten och utvecklingssamtal x 3 mixas med matplanering, handling, tvätt, städande, lek och mys. Och mitt i allt snurrar idéer om kalas, önskelistor som ska synkas med tomtens (!) - så som det blir när små människors födelsedagar infaller nära jul - och baktankar. Eller haha, inte baktankar om något som jag precis såg att det blev, utan rätt och slätt tankar om vad som ska bakas till alla kalas!

Det är mycket nu skulle man kunna säga men jag trivs som fisken i vattnet. Vi ska verkligen inte klaga. Vi VILL gå på tre utvecklingssamtal och vi VILL planera kalas för världens finaste. Det finns nog de som skulle göra vad som helst för att FÅ planera sina barns kalas... Ska dock bli spännande att se hur allt klaffar i år när vi båda jobbar. Med noggrann planering hoppas jag dock att allt ska gå vägen. Det enda man inte kan planera in är eventuella besökare i form av baciller som ju alltid brukar knacka på hos oss i november men de blundar vi för så länge!

Helgen som flygit förbi i raketfart har bjudit på mycket trevligt fredagsmys hemma hos goda vänner, simskola och besök i den stooora leksaksaffären för att kolla av vad som står högst på önskelistorna. God hamburgerlunch följdes av storstädning och bullbak härhemma och byte av däck till den vintervänliga sorten.

Och mitt i allt har två små blivit större. Vilma har fått en ny bilstol då hon ju får börja sitta framåtvänd nu och lillebror får äntligen ta över hennes gamla som han trånat så länge efter. Både tripp, trapp och lilla trull ska nu för första gången sitta tillsammans där bak i bilen vilket de säkert kommer tycka är jättekul!

Alvin har också lämnat spjälsängen i vårt rum för loftsängen i syskonens sovrum. Vilma har flyttat en våning upp i den och Filip har övertagit myshörnan som i själva verket är världens skönaste vanliga säng utan ben! Och Alvin, han ligger som en liten prick med tindrande ögon i den stora före detta Vilmasängen och tycker det är HUR mysigt som helst :)

Alla nöjda såhär långt även om Alvin är lite tveksam till det nya och säger "Nej, säng. Mimmi säng". Han tycker det är Vilmas säng han sover i men samtidigt märks det att han tycker det är helspännande alltihop.

Bjuder till sist på några veckogamla bilder från en härligt höstig bokskogsutflykt. Utefika med familjen i fluffiga löv förgyller lätt en dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

På sätt och vis skönt att få tillbaka framsätet igen, kan jag tänka mig!?

Låter som en härlig helg med en skön mix av mys och produktivitet. Precis som vi gillar helgerna, du och jag.

Kram